Utsatte PlayStation-vedlikeholdet etter hackerangrep

Tar ned PSN for «å utbedre nettverket».

28. august 2014 13:08

(PressFire.no): Sony var i kikkerten under det seneste store dataangrepet mot spillgiganter, som også rammet Blizzards Battle.net og «League of Legends»-serverne.

Som følge av dette var PlayStation Network (PSN) nede store deler av søndagen.

Angrepet fikk en alvorlig bieffekt da også et fly med Sony Online Entertainment-sjef John Smedley om bord mottok en bombetrussel, og som følge av dette ble omdirigert.

Den samme hackergruppen som sto for DDoS-angrepet mot servere påtok seg ansvaret for bombetrusselen.

FBI er allerede på saken og etterforsker hvem som står bak den falske bombealarmen mot American Airlines-flyet Smedley var om bord i, bekreftet Sony.

En vedlikeholdsdag av PlayStation Network, planlagt mandag 25. august, ble flyttet på etter angrepet.

Det er i dag, torsdag, PSN tas ned for utbedring. PlayStation Network er nede fra klokka 17:00 i ettermiddag og vedlikeholdet varer til tidlig på morgenkvisten fredag.

Sony har sagt at beregnet nedetid blir cirka sju timer. De går ikke i detalj hva det er de skal utbedre denne gangen, men sier vagt at de skal «rulle ut en rekke forbedringer til nettverket.»

PSN og alle tjenestene forbundet med onlinebiten av PlayStation 3, PlayStation 4 eller Vita, går ikke helt i svart i denne perioden mens servicen pågår. Har du logget inn på PSN etter 23. august skal du kunne spill online og logge inn i app-er som Netflix. PlayStation Store og PlayStation Home, i tillegg til kontoinnstillingene dine, er imidlertid ikke tilgjengelig.

For oppdatering rundt vedlikeholdet: PlayStation på Twitter og PlayStation-bloggen varsler trolig når den er over.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3