Valgte du Wii foran PS3 eller Xbox 360?

Da tror Sony du er fristet av en PS4.

16. juli 2014 09:59

(PressFire.no): Med godt over syv millioner solgte konsoller på noen måneder har mye har klaffet med lanseringen av Sonys nye spillkonsoll, PlayStation 4.

Likevel ser Sony et stort marked i alle de som ikke valgte seg en Wii i stedet for en Sony- eller Microsoft-konsoll under forrige generasjon, det fortalte Sony-sjefen Andrew House til Eurogamer under Develop-konferansen nylig.

- Vår store mulighet er å tidlig i livssyklusen kunne ønske et publikum som kanskje ble overbevist av Wii tilbake, fortalte House.

Ser allerede tendens

Visstnok ser Sony allerede spor av dette:

- Om det er fordi dette er en god underholdningsmaskin for en familie i tillegg til å ha bra spill viser våre data at disse folkene allerede kommer, og det er dette som bidrar til det fantastiske salget vi har hatt.

Med WIi U har Nintendo slitt med å gjenta suksessen med Wii og PlayStation 4 brukte bare noen få måneder på å ta igjen godt over et år med Wii U-salg på verdensbasis. 

De nye kundene er også ifølge House og Sony potensielle eksponenter for innhold de gikk glipp av på PlayStation 3, og derfor ser på PS4-versjoner av PS3-spill som en mulighet til å reintrodusere innholdet i markedet.

- Jeg nøler med å si dette fordi jeg vet at engasjerte spillere himler med øynene, men det finnes muligheter med de oppussede PS3-spillene som kanskje når et publikum som ikke har spilt dem før fordi de hoppet over en generasjon, forteller House videre og avslører at de ser spor av dette.

Han roser spesielt Disney og filmbransjen for å være flink på å puste liv i gamle klassikere, og mener at spillbransjen ikke har gjort dette tidligere.

House glemmer nok at Nintendo konsekvent har relansert mange av sine klassikere når de har gitt ut nye plattformer – enten gjennom fullstendige fysiske utgivelser eller gjennom emulering via deres eget marked for gamle klassikere - Virtual Console.

I tråd med dette lanserer Sony i disse dager en oppusset versjon av fjorårets kritiker- og prisvinner, «The Last of Us», for PlayStation 4.

Satser på strømming av gammelt innhold

I tillegg har Sony kunngjort planer om en strømmetjeneste kalt PlayStation Now, som skal gjøre det mulig å abonnere og leie spill fra tidligere konsollgenerasjoner.

Strømming av spill betyr at du ikke trenger selve konsollen, men bare en håndkontroller og en plattform som har strømmetjenesten. I utgangspunktet kan den derfor fungere på det meste som kan kjøre et lite program og har skjerm – inkludert mobile plattformer som smarttelefoner og nettbrett.

Tjenesten er foreløpig i testfase, men er planlagt for lansering i USA mot slutten av juli.

Først ut er PlayStation 4 i USA og Canada, men etter planen skal den også ut på både PS3, håndholdtkonsollen PlayStaion Vita og Sonys tv-er. En dato for Europa er ikke kunngjort ennå.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3