– Hundre ansatte har nå forlatt arbeidsplassene sine

Krise hos «Crysis»-utvikleren?

4. juli 2014 13:37

(PressFire.no): Foreløpig vet vi lite eller ingenting om hva den offisielle statusen for Crytek er.

De har nemlig ikke bekreftet eller avkreftet alle historiene som har versert de siste par ukene.

Selskapet sliter. Ansatte har ikke fått hele lønna de har krav på. Spill har blitt kansellert. Det er i hovedtrekk hva disse ryktene har dreid seg om.

Nå serverer Kotaku ytterligere en alvorlig påstand.

Dropper «Ryse 2»

Rundt hundre ansatte ved Cryteks engelske spillstudio har forlatt arbeidsplassen sin, hevder en kilde Kotaku har snakket med.

Dette studioet jobber for tiden med «Homefront: The Revolution», en oppfølger til skytespillet fra 2011. Crytek kjøpte rettighetene i det store THQ-konkurssalget.

Kotaku har snakket rundt 20 ikke navngitte personer tilknyttet Crytek, og flere hevder det samme:

Lønningene har kommet sent den siste tiden, og en oppfølger til Xbox One-lanseringsspillet «Ryse: Son of Rome» skal ha blitt lagt på is eller vraket på grunn av denne situasjonen Crytek befinner seg i. Enkelte hevder «Ryse 2» kan ha blitt skrapet av ytterligere én faktor, nemlig uenighet med Microsoft rundt hvem som eier rettighetene.

Nytt håp for «Homefront»?

Situasjonen hos Crytek skal, ifølge Kotaku, ha forverret seg de siste dagene.

Det toppet seg denne uka ved at «rundt hundre ansatte» leverte en formell klage og deretter forlot arbeidet sitt.

Det er uklart hvor mange av disse som nå har planer om å slutte i Crytek på permanent basis, spekulerer Kotaku.

Deep Silver, utgiveren av «Homefront: The Revolution» kan være interessert i å ta over driften ved Crytek England, hevder en av kildene spillbloggen har snakket med – eller i det minste sikre økonomisk støtte for å gjøre ferdig spillet de allerede har investert i.

Verken Deep Silver eller Crytek-ledelsen har foreløpig kommentert dette.

Kritiserte ryktespredninga

I forrige måned slo Crytek tilbake mot påstander om at selskapet sliter økonomisk. Spesielt en sak i tyske GameStar ble kritisert.

GameStar påsto i juni at fremtiden for Crytek er usikker, og at et salg til et annet selskap kan være nært forestående.

 Uavhengig av hva enkelte medier hevder … informasjonen som kommer fram i disse sakene og i GameStar-artikkelen er rykter som Crytek benekter, sa en talsperson til Eurogamer.

– Vi fortsetter å fokusere på utviklingen og utgivelsen av våre neste spill, «Homefront: The Revolution», «Hunt: Horrors of the Gilded Age», «Arena of Fate» og «Warface», i tillegg til å gi fortsatt støtte til vår CryEngine og dens lisenser.

Crytek er best kjent for «Crysis»-trilogien og for sin spillmotor CryEngine som flere parter og studioer benytter seg av.

De har de seneste åra fokusert på en dreining mot «free-to-play»-titler, og annonserte like før E3-spillmessa i sommer «Arena of Fate» – en MOBA-variant med eventyrlig sus. I fjor lanserte de gratisskytespillet «Warface».

Dette er en trailer fra «Homefront: The Revolution», sluppet i forbindelse med E3-spillmessa i juni:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3