Trodde du at alt var i skjønneste orden hos Sony?

Toppsjefene går kraftig ned i lønn.

13. mai 2014 11:14

(PressFire.no): Til tross for at PlayStation 4 selger glimrende, med over syv millioner solgte enheter, fortsetter moderselskapet å slite.

Spill er bare et av mange områder Sony er tilstede på, og totalt sett har utviklingen vært negativ i lang tid. Det forventes at Sony vil kunngjøre det fjerde tapsåret på rad når de presenterer sine resultater for finansåret som ble avsluttet i mars 2014.

Dropper ut av PC-racet

En av grunnene til de svake resultatene er at Sony har bestemt seg for å selge unna PC-avdelingen sin, som har stått for de anerkjente Vaio-maskinene.

PC-avdelingen har slitt lenge, men det å kvitte seg med den koster også. Stadig fallende salg av fysiske formater som DVD og spesielt Blu-ray (som Sony har investert mye i) får også skylden.

De siste årene har Sony forsøkt å fokusere på det de kan best, og ha en samlet visjon for fremtiden.

Sjefen slanker lønna

Mannen som har stått for dette nye, fokuserte Sony er Kaz Hirai, som opprinnelig stammer fra PlayStation-avdelingen. Og nå ser det ut til at både Hirai og øvrige ledere i Sony velger å kutte ned på lønna si i solidaritet.

Ifølge Wall Street Journal (via Polygon) avstår Sony-ledelsen fra bonusene sine, og dermed får de lønnen redusert med 50 prosent.

Den fulle finansrapporten til Sony ventes i morgen.

Hovedbilde: Ethan Miller, Afp/Scanpix.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3