Lukter ikke dette «Mafia 3»?

Oppfølgeren vi trodde «sov med fiskene».

12. mars 2014 13:26

(PressFire.no): Stemmeskuespillere søkes til et nytt eventyr fra utgiveren Take-Two. Dette spillet har en umiskjennelig eim av organisert kriminalitet, og en handling lagt til Louisiana, USA.

Kan det egentlig bety noe annet enn at det likevel er liv i planene om enda en «Mafia»-oppfølger?

Vanskelig unnfangelse

Det er nesten to år siden de første meldingene om en trøblete «Mafia 3»-utvikling tikket ut fra 2K Games.

De tsjekkiske spillskaperne hadde visstnok prøvd flere ganger å stable på beina en treer som skulle være skreddersydd de nye konsollene, PlayStation 4 og Xbox One.

2K Czech gikk imidlertid gjennom omfattende kutt. Underbemanningen skal ha vært en av årsakene til at «Mafia 3»-prosjektet gikk treigt, rapporterte Eurogamers tsjekkiske søsterside den gang.

Egentlig hadde de tenkt å få spillet ferdig i tide til slippet av PS4 og Xbox One.

Gambling, gangstere og gatekriminelle

I mars i fjor stengte Praha-avdelingen til dette spillstudioet, og utviklerne ble enten tilbud jobb i Brno eller 2Ks California-fasiliteter.

Denne uka har blant andre All Games Beta snust opp at det skal holdes en audition 1. april i California.

Tre av figurene i dette uannonserte spillet gjør at tankene fort går i retning «Mafia 3».

Her er deler av beskrivelsene til rollene som nå skal besettes:

Franklin – Født i Louisiana. Tidlig i 20-åra. Av afrikansk-amerikansk opphav, men har vært en outsider uten tilhørighet hverken i det hvite eller svarte samfunnet. Franklin er uforbeholdent lojal overfor dem han betrakter som «familie». Franklin vet hvordan han skal få utført en jobb, uansett hva det koster …

Tony – Født i Louisiania, italiensk og tidlig i 30-åra. Plettfritt antrukket og velfrisert. Et geni med tall og statistikker, og driver på med sportsgambling i Louisiana. Tony er ikke en typisk gangster – han er metodisk og organisert, mer opptatt av tall og profitt enn av mennesker. På overflaten virker Tony stille og sosial utilpass, men i virkeligheten er han i stand til å påføre mennesker som forstyrrer hans virksomhet smerte. Tony frykter ikke mennesker, han har rett og slett ikke forståelse eller sympati med dem.

Mickey – Født i Louisiana. Italiensk opphav, sent i tenårene eller tidlig i 20-åra. En ung gatekriminell og stor i kjeften. Han liker å slenge med leppa på gata, men når det virkelig gjelder klarer han ikke å underbygge dette. Mickey har en tendens til å ta æren for større store bragder, og gjøre seg selv til en viktigere person i det kriminelle hierarkiet enn han egentlig er. Blir han konfrontert med dette, blir han fort til den usikre og redde tenåringen han egentlig er.

Bidro med «GTA V»-hjelp?

I tillegg til at «Mafia III» potensielt kan ha møtt på skjær i sjøen, gjennom nedbemanning og omstarter, hevdet Now Gamer høsten 2012 at deler av «Mafia»-studioet også var ekstrahjelp til Rockstar og deres «Grand Theft Auto V».

Både Rockstar og 2K Czech er under Take-Two-paraplyen.

2K Czech lagde også tennisspillet «Top Spin 4» etter å ha lansert «Mafia II» i 2010.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3