Slik blir «Diablo III» på PlayStation 4

Lekkert utseende, mer sosialt, eksklusivt innhold.

9. november 2013 13:34

(PressFire.no): «Diablo III» er på vei til PlayStation 4, i en «Ultimate Evil»-versjon som inkluderer den kommende utvidelsespakken «Reaper of Souls» og mer ekslusivt innhold.

Blizzard har snakket ut om PS4-versjonen av helvetesspillet på Blizzcon-messen som er i full sving i Anaheim, California denne helgen.

Til forskjell fra den gjeldende konsollutgaven, foruten mer innhold og noen nye funksjoner, vil spillet også skildre helvete i uovertruffen detalj: Spillet kjører i 60 bilder i sekundet i full HD, 1080p.

Den ferske filmsnutten til PS4-utgaven kan du se øverst i artikkelen, og skjermbilder i galleriet til høyre.

Les også: Ny «World of Warcraft»-utvidelse tar spillerne tilbake i tid.

Loot

til overs

Nivåutvikler Matthew Berger, som viste frem spillet ifølge Polygon, fortalte om flere måter spillopplevelsen er skreddersydd PS4.

En del av det handler om det sosiale – å dele utstyr, opplevelser og erfaringer.

Blant annet gaver: Om du finner Legendary-utstyr, vil det dukke opp en ekstra pakke som du kan gi til en venn.

- Jeg løper rundt, dreper monstere og en Legendary faller ned, sier Berger, og fortsetter:

- Og så – sammen med en storslagen lyd og en søyle av lys – vil en gaveboks dukke opp sammen med den. Den kan lyde «Gave til Michael». Så jeg plukker den opp, og sender den til deg.

Gaven vil være en Rare eller Legendary, og kan bare brukes av mottageren.

- Selv om du og jeg ikke er på samme eventyr så kan jeg gi deg noe, og likevel skape en følelse av å spille sammen, sier Berger.

Kan du hamle opp med din venns bane?

En annen funksjon er kalt «Avenger Kill». Når en spiller blir drept av et monster, kan det hende at dette monsteret går opp i level og hopper inn i en spesiell portal – og dukker opp hos en av vennene til den han drepte.

Når vedkommende logger på, vil himmelen svartne og spilleren få beskjed om at «Michaels bane» er på vei. Med mindre du beseirer det, vil monsteret gå opp enda et nivå og hoppe videre.

Men hvis du dreper det, vil det regne belønninger over både deg og den forrige som ble karnøflet.

Faren er at monsterne kan bli vel mektige om det går heltene dårlig – så Berger sier de vurderer å la dem pensjonere seg om det går over stokk og sten.

Knyst om Xbox One

I tillegg til bedre grafikk og sosialt innhold som beskrevet over, vil PS4-utgaven har flere monstere, kortere ladetider og støtte for den trykkfølsomme flaten på kontrolleren, som du kan bruke til å holde styr på inventaret.

Det skal være mulig å importere figurer fra PS3, om du allerede spiller og vil oppgradere. De ser også på mulighetene for å spille på en PS Vita via PS4.

Blizzard verken antyder eller avkrefter at spillet også kan komme til Xbox One. Under «Ofte stilte spørsmål» på nettsidene sine skriver de: 

- VI har annonsert «Diablo III» til PS3, PS4 og Xbox 360; vi har ikke flere annonseringer vedrørende andre plattformer på nåværende tidspunkt.

«Diablo III: Reaper of Souls» til PlayStation 4 har ikke fått dato, men Blizzard sier vi kan vente oss spillet neste år, og litt senere enn utvidelsen kommer til pc. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3