PlayStation 4 støtter bare halvparten så mange spillere som Xbox One

Bedre plass i sofaen?

5. september 2013 12:52

(PressFire.no): PlayStation 4 er en markant oppjustering fra forgjengeren på stort sett alle punkter, Noen kameler må likevel svelges.

Der PlayStation 3 støttet opptil syv håndkontrollere samtidig, må man nøye seg med fire når PlayStation 4 kommer. 

Det bekreftes av Sonys spillsjef, Shuhei Yoshida, gjennom hans private Twitter-konto.

Nesten halvert

Xbox One skal for sin del ha støtte for hele åtte håndkontrollere samtidig, gitt at man har plass til alle sammen foran TV-en.

Det vites ikke hvorfor PlayStation 4 nesten halverer antall styrestikker fra sist gang. Forgjengeren DualShock 3 benyttet også bluetooth, så begrensningen ligger ikke der.

Til gjengjeld har Sony gjort flere justeringer på sin neste håndkontroller. Styrestikkene skal for eksempel være sklisikre og avtrekkerknappene har fått en liten krumming. 

Skrur på stort og smått

Et stort lys på baksiden av spaken skal vise informasjon om blant annet helse i spill, men først og fremst være et hjelpemiddel for kameraet PlayStation Eye, som er ekstrautstyr.

Den offisielle hjemmesiden røper også at det medfølgende hodetelefonsettet med mikrofon skal kunne brukes til å høre på musikk og annen lyd fra TV-en.

Tidligere headset til både PlayStation 3 og Xbox 360 har vært begrenset til ren prat, mens PlayStation 4 også skal støtte bruk av vanlige hodetelefoner fra sofakroken.

PlayStation 4 utgis i Norge den 29. november, og har en veiledende pris på rundt 3500 kroner. Da medfølger én DualShock 4-håndkontroller.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3