PlayStation VR nærmer seg millionen

Knuser forventningene til Sony.

27. februar 2017 12:44

(PressFire.no): Da PSVR kom på banen i fjor høst var det til gode skussmål fra oss, og kanskje også med et lite håp om at headsettet ville dra VR-delen av spillmediet enda et hakk inn i allmenheten.

I motsetning til sine to «konkurrenter» er kanskje ikke PSVR det mest teknisk avanserte, men det lanserte med to heftige fortrinn – pris og brukervennlighet.

Har du en PS4, så har du det du trenger for å gønne på. Og til halv pris sånn ellers, så var håpet at PSVR skulle kunne gå i bresjen for teknologien og dra inn massene.

Andrew House.

Nesten millionen

Og det har gått bra, skal vi tro Sony-sjef Andrew House.

- Vi forventet at det skulle bli mye mindre enn det har vært, sier han til The New York Times.

PSVR-settene har vært utsolgt over store deler av verden siden lanseringen, noe som kommer av både populariteten og nøkterne mål fra Sony.

For eksempel har det vært lange køer i Japan hver eneste gang butikker har fått inn nye partier med VR-brillene, noe House har bitt seg merke i.

Så langt har det blitt solgt i overkant av 917 000 eksemplarer, noe som gjør at PSVR har solgt mer enn både HTC Vive og Oculus Rift – til sammen.

Å selge så mange på omtrent fire måneder er foran skjema. Sony hadde som mål å bikke millionen innen seks måneder, noe som ser ut til å skulle gå greit. Det er fortsatt for tidlig å skulle krone det hele som en stor suksess, men Sony mener starten er oppløftende.

Skumle spill er populære

Om vi ser på de tilgjengelige VR-spillene på plattformen er det ikke fryktelig mye superinteressant å finne enda, der det for det meste er mindre tech-demoer, opplevelser og småspill å finne. Men et par større og «hele» spill har kommet, som «Robinson: The Journey» og «Resident Evil 7».

Sistnevnte har hatt suksess med VR-modusen, der Capcom har ført statistikk på hvor mange som har spilt med brillene på. Ifølge nettsidene deres har over 16 prosent av alle PSVR-eiere spilt spillet slik.

Men tallet er trolig langt høyere, da denne nettsiden krever at du aktivt melder deg på.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3