Nå er endelig det originale «Red Faction»-spillet lovlig i Tyskland

2001-spillet gis ut igjen.

23. november 2016 16:23

(PressFire.no): At tyske myndigheter har svømmehud mellom fingrene når de skal se på spill, er ikke noe nytt.

Alt som har med Nazi-symbolikk er for eksempel et automatisk nei, og det samme med de fleste voldelige spill.

Derfor går mange spillutviklere ganske drastisk til verks når de skal gi ut spillet sitt i landet, der det som regel blir fjernet spor av blod, sensurering av drap og symbolikk som kan være støtende.

Tyskland er det største markedet for spill i Europa, med en spillende «kundebase» på 37 millioner mennesker. Konsoll-markedet er størst, tett fulgt av pc.

«Red Faction» var et av spillene som i 2001 ble bannlyst i landet, med bakgrunn i at det var for voldelig. Komiteen som vurderte spillet la stor vekt på at du måtte skyte uskyldige folk for å komme deg videre, noe som gjorde at hovedpersonen rett og slett framsto som en kaldblodig drapsmann.

- Den fundamentalt gode Parker (hovedpersonen), som kjemper en godartet sak med motstandsbevegelsen, må bli en morder for å nå målet sitt, heter det i kjennelsen.

- Skillet mellom godt og vondt blir derfor vasket ut.

Men tidene forandrer seg. Spill som var sjokkerende for over et tiårsiden fremstår kanskje som simplistiske i dag, og nå har THQ Nordic (som tidligere het Nordic Games) sendt inn spillet til vurdering på nytt.

- Vi liker å ta vare på det vi har. «Red Faction» er definitivt en av våre viktigste serier, så vi måtte ordne med det, sier PR-sjef Philipp Brock i THQ Nordic til Polygon.

Komiteen har nå gjennomgått spillet på nytt, og funnet det akseptabelt for folk i Tyskland. Resten av verden har tydeligvis ikke gått ad undas takket være spillet.

Grunnen til denne gamle oppvasken er at det første «Red Faction»-spillet nå skal gis ut på PlayStation 4 som en del av Classics-serien. Det er PlayStation 2-versjonen som er planlagt utgitt, og THQ Nordic ønsket også å gi ut spillet i Tyskland.

- Det hadde vært synd om vi ga ut spillet på nytt, også kunne du ikke spille det i Tyskland, avslutter Brock.

Bethesda gjorde forøvrig det samme med det originale «Doom» i 2011. Spillet fra 1994 ble også fjernet fra svartelista.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3