Nintendo gløtter inn i eget retro-lager

13. oktober 2016 10:21

(PressFire.no): Det er i anledning trettiårsjubileet til «The Legend of Zelda» at Nintendo nå gløtter inn i noe av det aller helligste – sitt eget retrolager.

«The Legend of Zelda» var blant spillene som støttet diskettstasjonen, som kom til den japanske NES-konsollen. Konsollen het Famicom i hjemlandet, og hadde et annet design.

Diskettstasjonen ble aldri gitt ut utenfor asia, en støttet en rekke spill.

Den gjorde det også mulig å lagre framgangen i «The Legend of Zelda», mens vi her i vesten fikk kassetter med innebygget lagringsmulighet.

For anledningen har Nintendo også åpnet en av de helt «nye» konsoller og fyrt den opp på en gammel tv med bilderør.

Den japanske spillgiganten har også laget en kort video som viser hvordan den ser ut i aksjon, og det er naturligvis «The Legend of Zelda» fra 1986 som puttes i konsollen.

Nintendo viser også fram en egen maskin som kunne skrive spill på disketter og som var installert i butikker over hele Japan.

Dette kommer før Nintendo i november feirer NES-konsollen med en egen liten og søt mini-variant, som forøvrig også inneholder «The Legend of Zelda» - i tillegg til 29 andre klassikere på konsollen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3