PlayStation-sjef slutter

Skal lage spill i stedet.

8. juli 2016 11:28

(PressFire.no): En av mennene som blant annet har holdt i indie-satsingen til PlayStation, Adam Boyes, slutter nå i Sony. Det kunngjør han selv på mikrobloggenettstedet Twitter.

- Etter en utrolig reise har hos PlayStation, har jeg tatt den veldig vanskelige beslutningen om å returnere til spillutvikling, heter det i innlegget.

Pleiet utviklere

Boyes fikk jobben med å pleie forhold til eksterne utviklere i 2012 og har hatt jobben i nesten fire og et halvt år.

Han har fått mye av æren for hvordan Sony og PlayStation bygget opp forhold til eksterne utviklere i forbindelse med PlayStation 4. 

Under pressekonferansene til PlayStation under E3 har Boyes også vært den som har viet oppmerksomhet til de mindre utviklerne, som har blitt et slags varemerke for PlayStation 4.

Nå skal Boyes bli en del av dem han tidligere har pleiet  - i en Twitter-melding avslører han at han begynner med utvikling i et indie-studioet.

Han avslører foreløpig verken hvilket studio han skal jobbe for, om han starter et nytt studio eller hvilket spill han skal utvikle.

Følger Ahmad

Dette kommer etter at også Shahid Ahmad i november også tok farvel med Sony etter ti år i selskapet.

Ahmad var også en av nøkkelpersonene som hjalp mindre utviklere å gi ut spillene sine på PlayStation-plattformer. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3