Saksøker spillgigant for disse

Det viser seg at spillerne selv ikke eier rettighetene til sine egne tatoveringer.

2. februar 2016 11:27

(PressFire.no): Av alle idiotiske patent-troll-saker og varemerkekrangling må dette nesten ta toppen av kringlekaka.

Spillutgiver Take-Two Interactive har blitt saksøkt for å inkludere tatoveringer fra basketspillere i deres populære «NBA 2K»-serie.

Saksøker er et selskap som har skaffet seg rettighetene til tatoveringene på en rekke spillere – rettigheter de henter fra tatovørene, ikke spillerne selv.

Ko-ko

Selskapet har levert info om åtte tatoveringer til retten som de mener bryter med deres merkevarer, inkludert et barneportrett på armen til superstjerne LeBron James og noen sommerfugler på Kobe Bryants.

Solid Oak Sketches er navnet på selskapet, og de brukte fjoråret flittig på å sanke inn rettigheter fra diverse tatovører som hadde jobbet på huden til utvalgte spillere.

Selskapet skal ha tilbydt Take-Two en lisens for tatoveringene for den nette sum av 1,1 million dollar (9,56 millioner norske kroner)

- Det er tydelig at de visste at dette var noe som burde blitt forhandlet om, sier deres advokat Darren Heitner.

Pling-plong

ESPN.com melder også om at dette ikke er første gang noe lignende skjer.

Tidligere vant tatovør Victor Escobedo nesten 200 000 kroner i retten etter at en løvetatovering han hadde tatovert på UFC-stjerna Carlos Condit var med i spillet «UFC Undisputed».

Den amerikanske fotball-foreningen for spillere, NFL Players Association, har advart sine medlemmer om at dersom de skal være med i spill bør de hente inn tillatelse fra tatovørene sine om de har tatoveringer.

Heitner bifaller dette og avslutter med å påpeke at, dersom det ikke foreligger noen spesifikk avtale, så er det tatovøren som eier «arbeidet», selv om det er på huden til en annen person.

For en verden vi lever i.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3