Nå skal gamle PlayStation-spill spilles på PS4

20. november 2015 11:15

(PressFire.no): Bakoverkompabilitet i den nye konsollgenerasjonen har vært et hett tema og det har ikke blitt mindre snakk etter at Microsoft nylig lanserte en emulator som gjør det mulig å spille dine gamle Xbox 360-spill på Xbox One.

Sony har slått helt fast at PlayStation 4 aldri kommer til å bli bakoverkompatibel med PlayStation 3, men vil tilby muligheten til å spille PS3-spill gjennom strømmespillingtjenesten PlayStation Now.

«Star Wars: Jedi Starfighter».

PS2 til PS4

Situasjonen er litt annerledes når vi ser lengre bakover og det har lenge gått rykter om at også gamle spill gjør comeback på PlayStation 4 – blant annet etter at flere klassikere fra PlayStation 2-eraen dukket opp på aldersmerkingsiden PEGI.

Både «Ape Escape 2», «Dark Chronicle» og «Twisted Metal Black» skal ha blitt vurdert av PEGI. I ettertid har de blitt fjernet fra nettsiden.

Og nå har Electronic Arts sluppet tre Star Wars-spill fra PlayStation 2-perioden for PlayStation 4.

Både «Star Wars: Racer Revenge», «Star Wars: Bounty Hunter» og «Star Wars: Jedi Fighter» er nå ute, og spillteknologisiden Digital Foundry mener spillene kjører på en PlayStation 2-emulator.

Sony bekrefter overfor teknologisiden Wired emulatorens eksistens.

- Vi jobber med å bruke emuleringsteknologi for å få PS2-spill ut på dagens generasjon. Vi har ikke en ytterligere kommentar på dette tidspunktet, heter det i en e-post til Wired fra Sony.

Eksperter er imponert

Digital Foundry har gått «Star Wars»-spillene i sømmene for å se hva emulatoren faktisk gjør, og de lot seg imponere.

De påpeker at oppskaleringen av grafikken er spesielt imponerende når det kommer til 3D-grafikk mens 2D-grafikk naturligvis ikke kler oppskaleringen like godt. 

«Star Wars: Racer Revenge» kjører også med 60 bilder i sekundet, noe det ikke gjorde på PlayStation 2.  

Du kan se Digital Foundry analyse her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3