Ferska i å anmelde sitt eget spill

Toppkarakterene satt løst.

25. oktober 2015 18:45

(PressFire.no): For noen dager siden begynte det å svirre rykter på nettforumet Reddit angående noen suspekte produktanmeldelser på Amazon for musikkspillet «Rock Band 4».

Nå innrømmer spillstudioet hendelsen. 


Brukte ekte navn

En observant spiller merket seg at noen av navnene for produktanmeldelsene virket kjente, og bet seg merke til at minst sju av anmelderne delte navn med spillutviklerne i studioet Harmonix.

Først trodde jeg at det var én enkel spillutvikler med glupe idéer, men så letet jeg rundt i rundt en halvtime og fant syv til, så det virker som det er noe mer av et initativ, skriver brukeren Documental38 på /r/Games-forumet.

Anmeldelsene gir alle fem av fem mulige stjerner, og én kommenterer til og med at andre som har gitt spillet en singel stjerne har feil i sine vurderinger. 

Vår anmelder her i PressFire rullet spillet til en terningfirer og mente at forløperen egentlig var bedre, men at det er fantastisk når det klaffer.

– Ingen baktanker

Etter at ryktene rundt Harmonix-stuntet begynte å svirre tok spillnyhetsbloggen Destructoid på seg saken, og fikk innhentet en kommentar fra spillselskapet:

Harmonix har klargjort sin interne policy om anmeldelser på våre egne produkter på butikksider, og vi har bedt om at eksisterende anmeldelser enten blir redigert med identifikasjon av Harmonix-ansatte eller fjernet i sin helhet.

Spillselskapet mener at disse ansatte ikke hadde noen baktanker med disse anmeldelsene, men poengterer at studioet ikke stiller seg bak den type oppførsel. 

Baksmell

Siden dette har flere av anmeldelsene, som man forøvrig fortsatt kan lese på Reddit, blitt fjernet.

Noen av anmeldelsene har derimot blitt redigert med et tillegg angående skribentens ansettelsesform.

Flere enstjernige anmeldelser har nå begynt å rulle inn på Amazonsiden med kommentarer angående hendelsen, og selv nye positive anmeldelser avsluttes med «PS: Jeg er ikke en ansatt hos Harmonix».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3