Kritiserte «Uncharted 4», men så viste det seg at de hadde spilt feil spill

– Vi dreit oss virkelig ut.

14. oktober 2015 15:19

(PressFire.no): I slutten av september publiserte spillnettsiden VG247 en artikkel med inntrykk av «Uncharted 4: A Thief’s End».

I artikkelen åpner de med at «Uncharted 4» er det første spillet i serien som flytter grensene, men spør samtidig: «hvorfor føles det så formelbasert?»

Artikkelforfatter hevder videre å være en veteran innen denne PlayStation-serien og skriver at «Uncharted 4: A Thief’s End» kanskje er «det vakreste i spillhistorien», men påpeker at det ikke er noe «nytt» i det.

«Uncharted 2».

Skrøt på seg å være «Uncharted»-veteran

Artikkelforfatter har for så vidt rett i det. Nå viser det seg at VG247 slettes ikke spilte «Uncharted 4», men «Uncharted 2: Among Thieves» fra 2009 som var tilgjengelig under Tokyo Game Show i anledning nyslippet i oppusset utgave.

Artikkelen beskriver en scene hvor Nathan Drake blir jaktet av en lastebil i et smug, en sekvens de fleste som har spilt «Uncharted 2: Among Thieves» burde huske. (Se denne i videovinduet).

Det var Sony som til slutt påpekte overfor nettsiden at de ikke hadde spilt «Uncharted 4: A Thief’s End».

«Uncharted 4».
«Uncharted 4».

Trakk saken og ber om unnskyldning

Nå legger VG247-redaktøren seg langflat.

– Tokyo Game Show er travelt og mesteparten av skilt er ikke skrevet på engelsk, men ingenting av dette er gode nok unnskyldninger for at vi virkelig dreit oss ut, heter det fra redaktør Matt Martin i VG247.com.

At Naughty Dog gjør en fabelaktig teknisk jobb med spillene sine, gjør heller ikke at det er greit å ta feil mellom det som i essens er et spill fra forrige generasjons konsoller og det kommende PS4-spillet, ifølge Martin.

Matt Martin skrev ikke artikkelen selv, men påpeker at ansvaret ligger hos ham som redaktør, og ber både spillutviklere og lesere om unnskylding.

Selve artikkelen er fjernet fra nettsidene til VG247.com, men Internett har naturligvis foreviget den.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3