Snart stenges «Gran Turismo 5»-serverne

Flere Sony-spill lider samme skjebne.

6. januar 2014 14:43

(PressFire.no): Med jevne mellomrom bestemmer utgivere seg for at nok er nok, at interessen ikke er så stor lenger at det er lønnsomt å holde i gang serverne for å tilby onlinespilling.

Vi antar at det er slike beregninger som ligger bak Sonys ferskeste oversikt. Om noen uker vil du ikke lenger kunne spille «Gran Turismo 5» online.

Dette gjelder også «Resistance»-trilogien til PlayStation 3.

«Resistance» stenger i mars

Pensjoneringen av servere starter med «MAG» og «SOCOM: Confrontation», «SOCOM: Special Forces» den 28. januar. De to førstnevnte – i kraft av å være onlinefokuserte, og uten enspillerinnhold – vil i realiteten bli uspillbare etter denne datoen.

«PAIN», et av de tidlige nedlastbare til PlayStation 3, fikk onlinetilbudet sitt stengt allerede 26. november i fjor.

28. mars stenges serverne til Insomniac Games sine tre «Resistance»-spill. Det siste i denne serien ble lansert høsten 2011.

Året etter gjorde Sony det klart at de ikke har planer om flere oppfølgere.

Overraskende «GT5»-kutt

Det mest overraskende fra denne oversikten er at Sony også kutter onlinetjenestene i bilspillet «Gran Turismo 5» - et av prestisjespillene på PlayStation 3 med over 10 millioner kunder, som kom ut for drøyt tre år siden.

Den 20. mai stenger serverne til dette spillet. Men det er selvsagt mulig å fortsette jakten på beste rundetider offline etter dette.

Et initiativ fra Sony om å få «GT5»-eiere som fortsatt sitter på gjerdet til å oppgradere til «Gran Turismo 6», kanskje?

Se hele oversikten fra Sony her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3