«Metal Gear Solid V: Ground Zeroes» lanseres til våren

- Forteller historie på en ny måte.

4. november 2013 16:17

(PressFire.no): Konami har i dag avslørt at det neste «Metal Gear»-spillet blir ferdig før sommeren. Spillet kommer ut til både dagens konsoller, pluss de nye.

I opptakten – med plenty mystiske ledetråder og fristing fra Hideo Kojima – ble til slutt to nye «MGS»-spill avslørt: først kommer «Metal Gear Solid V: Ground Zeroes».

Dette blir å regne som en direkte forløper til «Metal Gear Solid V: Phantom Pain».

Lader opp før «Phantom Pain»

Utgiveren forteller i en pressemelding at «Ground Zeroes» blir priset lavere enn normalt (19 euro/pund for digitalversjonene til PS3/Xbox 360, 29 euro/pund til PS4/Xbone). Det understreker at dette blir å betrakte som en prolog der målet er å varme opp en kjent og kjær serie som stort sett bare har fått sidespor og håndholdte eventyr de seneste åra.

«Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots» ble lansert til PlayStation 3 i 2008.

Seriens skaper, Hideo Kojima, har lyst til å teste sin nye Fox-spillmotor og introdusere flere nye spillelementer i «Ground Zeroes» - før «storebror» «Phantom Pain» kommer ut.

- De avanserte egenskapene til Fox-motoren har tillatt meg å fortelle en historie på en ny måte, sier Hideo Kojima i pressemeldingen.

- Det vil bli helt markante forskjeller med hva «Metal Gear Solid V: The Phantom Pain» tilfører serien, så vi ønsker å tilvenne spillerne det nye, store miljøet og dets potensial. Av den grunn har «Metal Gear Solid: Ground Zeroes» blitt designet for å introdusere nøkkelelementer, sier Kojima.

- Uten grenser

Konami understreker at «Ground Zeroes» vil bli det første i serien som tilbyr total frihet, der oppdragene du tar på deg formes av deg. 

- Se for deg klassisk Metal Gear-spillbarhet uten restriksjoner eller grenser, skriver utgiveren i pressemeldingen.

I sommer, i forbindelse med den viktige E3-spillmessa i Los Angeles, fikk «The Phantom Pain» sin første store premiere. I en utvidet trailer – på over ni minutter – ser vi Snake (spilt av «24»-stjernen Kiefer Sutherland) får vi både servert sofistikert sniking, rimelig drøye torturscener og en handling lagt til Afghanistan anno 1984.

Men før «Phantom Pain» kommer altså «Ground Zeroes». Ingen dato er foreløpig bestemt, men dette spillet kommer til PlayStation 3 og 4, Xbox 360 og Xbox One i løpet av våren. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3