«PES 2014» kommer ikke til PS4 og Xbox One

- Vil ikke gjøre de samme feilene.

5. juni 2013 10:11

(PressFire.no): I går lettet Konami på sløret og snakket ut om sitt neste fotballspill.

Vi har lenge hørt hissige kamprop og forsikringer om at de nå vil «treffe planken» bedre enn ved forrige konsollgenerasjon. Ved sist overgang dro EA for alvor fra, og sikret seg enorme markedsandeler med «FIFA»-serien.

Det kommer som en overraskelse at «Pro Evolution Soccer 2014» ikke utgis på PlayStation 4 eller Xbox One. Konami gir heller ikke ut spillet til Vita, Wii U eller 3DS.

- Vi driver ikke bare med høyoppløsningssoverføringer til neste konsollgenerasjon, sier Adam Bhatti på Twitter.

Han jobber som «PES»-talsmann i Europa.

- Sikt høyere

- Grunnen til at «PES 2014» ikke kommer ut på PS4 eller Xbox One er enkel: Vi kan, og bør, ikke bare bruke teksturer av høyere kvalitet. Det bør være noe nytt, skriver Adam Bhatti.

Før beskyldte folk oss for å være late. Vi er fast bestemt på ikke å gjøre de samme feilene, og vil være sikre på at vi lager fantastiske fotballspill. Det er ikke fantastisk bare å gjøre nestegenerasjonsversjonen penere. Vi bør ikke ha en slik mentalitet, og du bør ikke forvente slikt. Sikt høyere.

- Jeg syns det er viktig å huske på at våre største markeder, der hvor vi er nummer én (Latin-Amerika og Asia), ikke vil bytte over til neste generasjon så kjapt som Europa. Vi kan ikke bare etterlate våre mest dedikerte fans. Dessuten, kvaliteten på det nye spillet er bra nok, mener han.

- Forstår smerten

- Jeg er en spiller, akkurat som du er, og jeg kan nesten ikke vente på de nye konsollene, så jeg forstår smerten. Men med én gang du ser «PES 2014» i aksjon, vil denne smerten forsvinne. Det ser oppsiktsvekkende ut, hevder Adam Bhatti.

EA Sports viste en video under Xbox One-pressekonferansen der de demonstrerte målsettingen for de neste sportsspillene. Selv om videoen ikke er in-game, ruster de utvilsomt opp – blant annet med den nye Ignite-spillmotoren.

Konami har også byttet teknologi. De benytter seg av Hideo Kojimas Fox Engine til «PES 2014».

I forbindelse med sin «Pro Evo»-annonsering i går, kom spillprodusent Kei Masuda med et lite stikk mot EA Sports og deres konseptuelle fremstilling av hvordan «FIFA» til de nye konsollene blir.

- Alt det materialet vi har sluppet er hentet fra dagens plattformer, og er in-game fra spillet som nå er cirka 70 prosent ferdig, sier Masuda.

- Vi vil at fansen skal få følelsen av det reelle produktet som de kommer til å spille på konsollene de fleste eier senere i år, ikke gjengi en eller annen markedsføringsdrøm.

Både «FIFA 14» og «PES 2014» blir vist på E3-spillmessen i Los Angeles i neste uke. Vi får trolig muligheten til å stifte bedre kjentskap med disse fotballrivalene da. «PES 2014» lanseres til PS3, pc, Xbox 360 og PSP.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3