Raser mot «Bros Before Hos»-trofé i «God of War»

- Kvinneforaktende slag i magen, hevder kjendisanmelder.

12. mars 2013 10:41

(PressFire.no): Kratos er ikke en videre politisk korrekt type.

Gjennom en lang rekke «God of War»-spill har han mørbanket, nedkjeftet og slitt hodet av stort sett alt som kan krype og gå av greske guder.

Et av hans seneste krumspring har likevel tvunget Sony til å moderere seg. «Bros Before Hos»-troféet i nyutgitte «God of War: Ascension» er nemlig i hard medfart, ifølge Joystiq.

Oppdateres snart

Spilloppnåelsen låses opp ved å mørbanke en av Furiene, som er kvinnelige sluttbosser i det ultravoldelige actionspillet med attenårsgrense.

Reaksjonene skal ha kommet fra anmeldere og spillere som har fått nyss i den lekkede belønningen, ettersom det PlayStation 3-eksklusive spillet utgis først i dag i USA, og den 15. mars i Europa.

Den respekterte amerikanske spillanmelderen Adam Sessler var blant dem som reagerte på troféet, og kaller det et «et kvinneforaktende slag i magen».

Han hevder at det var okay, om enn i grenseland, å banke de samme kvinnelige fiendene i en svært blodig affære, fordi det mørke universet la opp til det. Betegnelsen skal likevel ikke kunne bortforklares, ifølge Sessler. 

- Vi utgir snart en oppdatering til «God of War: Ascension» som endrer navnet på ett av troféene. Beskrivelsen var støtende overfor noen spillere og påvirket opplevelsen deres, svarer Sony selv.

Ikke alle er enige

I kommentarfeltet hos Joystiq har en mengde lesere reagert på inngrepet, som noen mener er oversensitivt og unødvendig.

- Jeg kan ikke se for meg å bli så mye som litt opprømt over noe slikt. Jeg hadde vemmet meg selv over min utilstrekkelighet som menneske, tordner «Zaku77».

Andre brukere har en noe mildere reaksjon.

- Det er rimelig tynt å kalle dette misogynistisk, men jeg hater den teite frasen «bros before hos», så all makt til dem, resonnerer «dead.juice».

Vi vurderte nylig «God of War: Ascension» selv, og anmelder Espen poengterte at både sexscenene og kvinnemishandlingen var tonet ned. Uten å hevde at det var derfor, syntes han det ble for ensformig til å leve opp til seriens storhet ellers.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3