Snøbrettsesongen er på ingen måte over

Ny «SSX»-oppdatering skal pirre konkurranseinstinktet.

6. august 2012 14:21

(PressFire.no): Det fem måneder gamle «SSX» får snart en stor oppgradering. EA Sports har fristet med en ny multiplayerdel der du får sjansen til å kjøre villmann ned noen av de farligste fjellstrekkene i verden.

Utvidelsen er imidlertid foreløpig en (dårlig skjult) hemmelighet. En video havnet på EAs YouTube-kanal i løpet av helgen.

GamesCom-messen i Tyskland starter i neste uke. Det kan hende EA har planer om å fortelle mer om denne flerspilleroppgraderinger der.

Etterlengtet oppfølger

Nye «SSX» ble sluppet løs i mars i år, og er et solid femmer-spill, mente vår anmelder.

EA Canada hadde da jobbet med spillet i tre års tid.

Utviklerne fortalte PressFire at de brukte denne tiden siden «SSX On Tour» (2005) og Wii-spillet «SSX Blur» (2007) på å redefinere spillserien til denne konsollgenerasjonen.

Det var ikke så lett, men man hentet inspirasjon fra vidt forskjellige underholdningsfenomener:

- Vi så på hva folka bak andre underholdningsprodukter har gjort for å gjenopplive store merkenavn. «Star Trek»- og «Batman»-filmene, for eksempel. Suksessrike serier som ble tilpasset et bredere publikum, men uten å ofre grunnstammen. 

- Tre grunnpilarer utpekte seg av elementer vi ønsket å bygge dette spillet rundt. Race it, noe som åpenbart har vært viktig for «SSX»-serien gjennom årene, Trick it, og til slutt; Survive it, sa EA Canadas Tom Monroe til PressFire i fjor i forbindelse med at spillet ble vist til presse for første gang.

Utvider onlinespillingen

Autolog-systemet fra «Need for Speed: Hot Pursuit» ble inspirasjonskilden til den delen av «SSX» som handler om å konkurrere med venner.

I dag får du opp tider og muligheten til å klå rekordene til konsollvenner, men gjennom den forestående utvidelsen skal du også kunne konkurrere online - samtidig.

I denne fristefilmen ser vi «skyggene» fra de andre fire i onlineløp. Mens du gjør deg klar til å stupe ut fra helikopteret, dukker beskjeden om at løpet starter så fort minst to andre er parat.

Hvis EA ikke sender ut pressemelding i løpet av denne uka, er det all mulig grunn til å tro at de nevner «SSX»-utvidelsen på sin GamesCom-pressekonferanse i Köln tirsdag 14. august.

NB! Pris og en dato for flerspilleroppdateringen er altså ikke offisielt enda.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3