«Tidenes vakreste spill» kommer til PS3

Får HD-grafikk og støtte for Move.

20. juni 2012 11:00

(PressFire.no): Det som av mange blir ansett som «tidenes vakreste spill» blir nå utgitt i en oppusset versjon til PlayStation 3. Vi snakker selvfølgelig om «Okami» fra 2007.

Dette betyr naturligvis at spillet blir jazzet opp til HD-oppløsning, i tillegg til at spillet får støtte for PlayStation Move.

Inspirert av japansk folklore

«Okami» ble opprinnelig sluppet eksklusivt til PlayStation 2, men kom i ettertid ut til Wii med støtte for bevegelseskontroller. I spillet bruker du en «malingkost» for å utføre enkelte handlinger, noe som i utgangspunktet passer bevegelseskontrollere.

I spillet tar du rollen som Amaterasu – den japanske solguden manifestert som en ulv. Historien er inspirert av japansk folklore, legender og myter. Ordet «Okami» kan bety både «stor gud», «stor ånd» eller «ulv».

Det er uansett den grafiske stilen spillet har blitt mest kjent for. Det visuelle uttrykket, som er inspirert av japansk akvarellkunst, er særegent og ble hyllet av kritikerne. Spillet fikk dessuten flere Årets spill-priser.

Ble lagt ned

«Okami» ble utviklet av Capcoms Clover Studio, et internt studio som ble grunnlagt for å lage annerledes spill. Studioet stod også bak «Viewtiful Joe»-serien og «God Hand». Men etter «Okami» ble studioet oppløst.

Mange av de som jobbet i Clover Studio fikk seg jobber i «Bayonetta»- og «Metal Gear Rising: Revengeance»-studioet Platinum Games og Grasshopper Manufacture («Lollipop Chainsaw», «No More Heroes»).

Mannen bak det fantastiske «Okami»-designet her i ettertid stått bak det grafiske uttrykket i «El Shaddai».

I fjor kom også en slags oppfølger av «Okami» til Nintendo DS som fikk tittelen «Okamiden».

«Okami» til PlayStation 3 slippes på PlayStation Network i løpet av den kommende høsten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3