(PressFire.no): Det er nettsiden Kotaku.com som mener de har en pålitelig kilde som har avslørt at den neste konsollen fra Sony går under kodenavnet Orbis.

Kilden hevder også at maskinen planlegges for et slipp rundt julen 2013. 

Videre heter det at den vil være utstyrt med en AMD X64-prosessor i tillegg til å få et grafikksystem basert på AMDs Southern Island GPU. Grafikk-chippen skal ifølge kilden være i stand til å kjøre utrolige 4096x2160 (4k), noe som er langt over dagens HD-standarder. 

Til sammenligning kan PlayStation 3 kjøre spill med oppløsningenen 1920x1080 (1080p), selv om de fleste spillene «bare» kjører 720p.

Det heter også at nye spill skal kunne kjøpes enten på Blu-Ray eller lastes ned fra nettet, og at alle nye spill vil låses til PlayStation-kontoen din i kampen mot bruktspillsalg.

Visstnok kan vi ikke erstatte PlayStation 3-maskinene våre med den nye konsoller heller, for den nye konsollen skal ifølge kilden ikke være kompatibel med PlayStation 3-spill. Så vil du fremdeles spille spillene du har stående i hylla i dag, blir du nødt til å beholde dagens maskin.

Utvalgte utviklere skal etter sigende allerede ha mottatt utviklermaskiner av konsollen, og skal ha hatt dem siden starten av 2012. I tillegg skal det ha kommet nye versjoner av utviklermaskinene rundt spillutviklerkonferansen GDC i San Francisco for noen uker siden. Ferdige beta-utgaver av maskinen skal være planlagt for slutten av 2012. 

 

Mystisk utviklerside opprettet

Sony har faktisk opprettet et domene for Orbis på de offisielle nettsidene for utviklere, scedev.net. Der kan man finne egne nettsider for Vita, hvor adressen er vita.scedev.net og var ngp.scedev.net før. Nå finnes også orbis.scedev.net

Prøver du å skrive inn noe annet før «scedev.net» får du opp en feilmelding om at siden ikke eksisterer.

Det var slik vi først fikk høre om kodenavnet på Nintendos neste konsoll, Wii U. Lenge før navnet ble offentlig, dukket det plutselig opp en utviklerside lik Orbis' til Nintendo Café - som var kodenavnet på maskinen.

Kotaku hevder at kilden er pålitelig og skal tidligere ha gitt dem informasjon som har vist seg å stemme. Vi tar likevel forbehold om at vi ikke kan bekrefte at kilden er pålitelig.

Sony har bedyret at de ikke har tenkt å avduke en PlayStation 4 på årets E3 i juni og «Uncharted»-folka fortalte PressFire i desember på tro og ære at de ikke aner når PS4 kommer.

 

Foto: Illustrasjon og konseptskisse / Joseph Dumary

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer