Massiv «Battlefield 3»-oppdatering

Men i første omgang bare til PlayStation 3.

25. mars 2012 16:03

(PressFire.no): I løpet av året kan vi vente oss tre større utvidelser til «Battlefield 3», som forsyner spillet med nye kart og muligheter. Først ute er kartpakken «Close Quarters» i juni, som vi allerede har testet. Det blir en intim og destruktiv affære.

Men utviklerne i Stockholm har ikke glemt hovedspillet, heller, for nå er det annonsert på den offisielle Battlefield-bloggen at en massiv patch blir sluppet førstkommende tirsdag, altså den 27. mars.

- Oppdateringen inneholder mange justeringer og balanseringer av gameplayet; mye av det er foreslått av dere (spillsamfunnet, journ.anm.). Oppdateringen bringer også muligheten for å leie servere til Xbox 360 og PlayStation 3, heter det i bloggen.

Bedre bevegelighet

Listen over oppdateringer er avskrekkende lang, og inneholder alt fra små våpenjusteringer til mer merkbare saker - som bedre bevegelighet.

Mye handler om å balansere spillet: Effekten av nedholdende ild (suppressive fire) blir mer merkbar, spot-tiden til enkelte gadgets halveres, og en kan endre visningsmodus på minikartet (enten «detaljert», som nå, eller satellittbilde, eller en hybrid) – for å nevne noe.

Mer generelt finner vi altså blant annet en del justeringer på bevegelighet. Det vil gå litt fortere å reise seg opp, å bytte mellom våpen, og å sikte presist etter bevegelse.

Mer individuelle våpen

Et knippe øvrige justeringer er at en ikke lenger vil ta skade fra korte fall, en er beskyttet i to sekunder (snarere enn ett) etter spawn, tofoten («bipod») er mer tilregnelig, og du har større treffsikkerhet fra hofta med lasersikte.

Veldig mange våpen er justert på detaljnivå, som at presisjon og rekyl er tilpasset. Det er både for å balansere våpnene, og, ikke minst, for at de skal føles mer individuelle. Flere våpen gir nå også mer nedholdende effekt.

Foruten dette er en del smårusk fikset – som at en ikke kommer til live midt i fiendens ild under deathmatch, og at det skal gå an å gjenopplive falne kamerater der hvor dette av ulike årsaker ikke har gått tidligere.

Hele listen finner du her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3