Reisen starter snart

- «Journey» er ferdig.

7. februar 2012 08:30

(PressFire.no): Folka bak «flOw» og «Flower» er endelig ferdig med sitt tredje spill. Det bekrefter Jenova Chen i Thatgamecompany.

Selv om spillskaperne var forsiktige med å flagre rundt seg med antatte lanseringsdatoer, hadde de fleste et håp om å få fatt i «Journey» i fjor. Spesielt etter en beta ble rullet ut.

Men i fjor høst fortalte Thatgamecompany at det ikke ble noe av et 2011-slipp, og antydet samtidig at «våren 2012» var et godt tips.

Ingen dato foreløpig

Nå er «Journey» ferdig.

- Tre år er lang tid, og når man endelig er ferdig med noe og ser seg tilbake kan man tenke: Hva har jeg holdt på med i tre år? Håper det er verdt det, skriver Jenova Chen på sin Twitter.

- Med én gang Sony finner ut hva som er riktig tidspunkt, vil de annonsere en dato. Forhåpentligvis skjer det snart, fortsetter Chen.

- Reisen er belønningen

I fjor på denne tiden fikk vi se spillet for første gang. Å kalle «Journey» mystisk og innbydende, er en underdrivelse.

Utviklerne selv la da heller ikke skjul på at det byr på utfordringer å skulle vise noe som de helt åpenbart ikke føler man kan vise for mye av.

- Hvis du har regissert en film som «Memento», vil du ikke fortelle publikum hva filmen består av før de har fått sett den selv. Det er hele poenget - reisen er belønningen.

- Spillene våre handler om nettopp dette: At reisen og karakteren henger sammen, og skaper opplevelsen samt progresjonen. Vi ønsker å la dette forbli noe spesielt, fortalte Robin Hunicke til PressFire.

«Journey» lanseres til PlayStation 3. Foreløpig vet vi ikke når.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3