Skal lage supergrafikk til PlayStation 4

Folka bak «Uncharted 3» rekrutterer.

24. januar 2012 07:11

(PressFire.no): Selv om ingen i Sony eller Microsoft har lyst til å snakke åpent om det enda, nærmer det seg tidspunktet for å begynne å lage spill til de neste hjemmekonsollene.

Slikt tar jo ofte et par år – minst.

Innen 2014 har vi sannsynligvis arvtagerne til Xbox 360 og PlayStation 3 på markedet, tror flere eksperter. Optimistene mener det kan skje før den tid. Nintendo er de eneste som har vist sin nye, Wii U.

I forrige uke dukket det opp håndfaste bevis på at spillstudioene bak «Call of Duty» og «Grand Theft Auto» har begynt å ansette for å møte konsollfremtiden.

Nå følger Naughty Dog opp, folka som er kjent for blant annet «Jak & Daxter»- og «Uncharted»-seriene.

1 million polygoner

Naughty Dog søker etter en såkalt character artist som skal ha ansvaret for å lage digitale skulpturer og modeller som består av en million polygoner, heter det i stillingsutlysningen.

Som Gamespot påpeker teller figurene i 2009-spillet «Uncharted 2» i snitt 80 000 polygoner, ifølge denne Gametrailers-videoen.

Dette får nesten hodene våre til å eksplodere: Kan vi virkelig forvente oss over 12 ganger så mange polygoner i et PS4-spill?

Da vi møtte Naughty Dog-sjef Evan Wells like før jul, satte han opp sitt beste pokeransikt da han ble spurt om Sonys fremtidsplaner. Wells hevdet han ikke vet noe om timingen for en PS3-arvtager.

- Jeg aner ærlig talt ikke når Sony har tenkt å «dra i avtrekkeren», og det sier jeg med hånda på hjertet, fortalte Wells til PressFire.

- Det er ulike hensyn å ta. For eksempel den vanskelige situasjonen i verdensøkonomien, og det faktum at Sony har krympet inn – nesten utlignet – forspranget til Xbox 360 når det gjelder salget av konsoller. PS3-hardware tjener dessuten nå penger, sa Wells.

Lukter det av «Uncharted 4»?

Naughty Dog har forlatt eventyreren Nathan Drake i ørkenen, med det hittil siste «Uncharted»-spillet som kom på tampen av 2011.

Nå er det «The Last of Us» som gjelder, et spill som foreløpig ikke har fått et lanseringsvindu, men som de fleste antar blir studioets siste spill til PlayStation 3.

Fra før har Santa Monica-studioet «Jak & Daxter»- og «Crash Bandicoot»-seriene på samvittigheten, i tillegg til tre «Uncharted»-spill.

Kan vi forvente «Uncharted 4» til PlayStation 4, eller kanskje noe helt nytt?

Hva med et kart-spill med Nathan Drake og venner? Et «Un-Karted», om du vil, som denne morsomme illustrasjonen påpeker ville vært det mest naturlige å fokusere på for Naughty Dog. Men gjennom «The Last of Us»-annonseringen like før jul går spillstudioet (dessverre?) bort fra tradisjonen med å runde av en merkevare med et kart-spill. 

Selv om Evan Wells i forrige måned hevdet han ikke vet noe konkret om PlayStation-fremtiden, var han ikke i tvil om hva han ønsker seg mest fra neste Sony-hjemmekonsoll:

- PlayStation 4 og Xbox 720 må være i stand til å gi utviklere mulighet til videre å utforske motion capture, og da spesielt ansiktsuttrykk. Det må bare skje, sa Wells til PressFire.

PlayStation-sjef Kaz Hirai sa nylig at Sony ikke har planer om å vise PS 3-etterfølgeren på E3-spillmessen i sommer, for å bremse rykteflommen litt.

«The Last of Us» er Naughty Dogs neste spill. Det utvikles til PlayStation 3, men foreløpig vet vi ikke når det er forventet å være ferdig.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3