Slik var Sonys CES-pressekonferanse

Will Smith i røyken, Vita-nytt og flere tjenester avslørt.

10. januar 2012 16:34

(PressFire.no): I løpet av en usedvanlig tørr CES-presentasjon natt til tirsdag norsk tid, gikk Sony-toppene gjennom noen av selskapets satsninger i tiden fremover. Og selvsagt ble ikke PlayStation Vita glemt.

Stjernedrysset sto Kelly Clarkson og Will Smith for, som begge gjestet scenen for å promotere sine respektive karrierer.

Vita ble lansert først i Japan før jul (17. desember), og havner i norske butikkhyller fra 22. februar.

Etter en god førsteuke i japanske butikker (325 000 solgte), har kurvene pekt nedover.

Les også: Vi fulgte også Microsofts CES-brief.

Vita har passert 500 000 solgte

Sonys Sir Howard Stringer og Kaz Hirai inntok podiet og hevdet at status nå er 500 000 solgte PlayStation Vita siden lansering.

Som blant andre Eurogamer påpeker, er dette en tregere start enn Nintendo opplevde med sin 3DS-konsoll. 3DS passerte et salg på en halv million allerede i løpet av to uker.

Hirai benyttet samtidig anledningen til å annonsere at filmtjenesten Netflix blir tilgjengelig med Vita i landene som har tilgang til slikt når konsollen lanseres i USA og Europa.

Snublende Will Smith

Will Smith entret også podiet, etter at han snublet seg gjennom røyken, for å minne folk på at premieren av «Men in Black 3» nærmer seg.

Samtidig vitset Smith litt, hostet mye, og klemte på Sir Howard Stringer, øverste sjef i Sony, mens han skrøt uhemmet av at «Men in Black 3» blir ekstra bra ved hjelp av Sonys kamerateknologi.

(NB! Se video fra denne seansen her, hentet fra GameSpot).

«MiB3»-regissør Barry Sonnenfeldt var også med i dette lystige laget, som samtidig var et fint påskudd for å vise traileren fra filmen som får norsk premiere 25. mai.

Flere sky-tjenester

Kanskje hakket mer relevant var annonseringen av at Music Unlimited, en nettbasert musikktjeneste, blir tilgjengelig på Vita etter lanseringen av konsollen på våre breddegrader 22. februar.

Den kommer også til tablets og telefoner, i tillegg til Sony-konsollene. For en gangs skyld får også vi i Norge ta del i en slik tjeneste, som ble gjort tilgjengelig på PS3 allerede i mellomjula.

Vi fikk også stifte bekjentskap med Play Memories, en videoredigeringstjeneste som lar deg behandle foto- og videoinnhold fra en PlayStation 3.

PlayMemories tillater lagring i nettskyen og støtter en rekke Sony-produkter. Ifølge Gizmodo er den planlagt å koste et sted mellom $20-$25 på PS3 på grunn av redigeringsverktøyene som blir tilgjengelig på PlayStation 3. På andre Sony-plattformer skal PlayMemories etter planen være gratis å bruke, og fungere som Dropbox, har Sony uttalt til Gizmodo. Du vil ha 20GB gratis lagringsplass i skyen. Trenger du mer enn dette, må du betale litt ekstra.

Ny Sony-mobil

Ettersom CES er en messe myntet på elektronikkbransjen i sin videste forstand, dukket det også opp en ny Sony-telefon i løpet av pressekonferansen som ble streamet online.

Xperia S vil bli lansert i slutten av første kvartal, ble det nevnt. Android-telefonen er PlayStation-sertifisert, som betyr at du for eksempel kan spille PSOne-titler på den.

Xperia S har et 12 megapixel-kamera, internminne på 32GB, 1,5 GHz dobbelkjerneprosessor og en 4,3” stor skjerm kan skilte med en oppløsning på 1280x720-oppløsning, skriver The Verge.

FOTO (fra CES): Scanpix.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3