Tony Hawk ruller videre etter salgsfiaskoene

Avslører nytt spill i helga.

8. desember 2011 11:15

(PressFire.no): Det har vært stille fra Tony Hawk en tid. I hvert fall i forbindelse med hans langvarige karriere som frontfigur for spillserien med skate-stjernens navn påklistret.

Etter at utgiveren Activision satset tungt på plasttilbehør som kontrollere, og dreide «Tony Hawk»-serien inn i det samme sporet som «Guitar Hero» og «DJ Hero», gikk serien på en kommersiell smell.

«Tony Hawk: Ride» og «Tony Hawk: Shred» ble store flopper. Sistnevnte kom ut senhøsten 2010, og klarte bare å selge 3000 eksemplarer i USA i løpet av de to første ukene i salg.

Fristet på Twitter

Hovedpersonen selv har nylig avslørt at han vil være tilstede under Video Game Awards i Los Angeles denne helga.

Der har han fått noen klare arbeidsoppgaver:

- Jeg kommer til å annonsere den forestående lanseringen av noe nytt på lørdag, den samme dagen som Spike TVs Video Game Awards. Tilfeldigheter? Neppe.

Dette skrev Hawk nylig på sin twitter.

Han sier ingen ting om det er hans eget spill hans skal avduke, men sannsynligheten for det er definitivt stor. Det begynner å bli en stund siden forrige «Tony Hawk»-spill nå.

Hvem står bak spillet?

Spørsmålet er i så fall hvem som har hatt utvikleransvaret.

For Robomodo, som lagde «Shred» og «Ride», måtte krympe arbeidsstokken sin dramatisk etter at disse to spillene floppet stygt, og driver ifølge Eurogamer i disse dager med tigging etter midler for å lage et XBLA-spill kalt «Bodoink».

I løpet av årene der «Tony Hawk»-serien fokuserte på et medfølgende skateboard i plast, har Electronic Arts opplevd suksess med sine hittil tre utgitte «Skate»-spill, som har en langt mer intuitiv og tradisjonell måte å spille skateboard-spill på.

Hvorvidt Hawk nå går i samme retning, gjenstår å se.

Hva Tony Hawk har på hjertet, får vi svaret på i løpet av helgen. VGAs sparker i gang klokken 02:00 natt til søndag norsk tid. PressFire vil selvsagt følge godt med...

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3