Mener Sony skylder brukerne sine over fem milliarder kroner

Kanadisk gruppesøksmål mot spillgiganten.

4. mai 2011 19:31

Et kanadisk advokatfirma går nå til sak mot Sony med krav om minst en milliard kanadiske dollar, eller over fem millarder norske kroner, i oppreisning. Det skriver Gamespot.

Søksmålet omhandler hackerinnbruddet mot PlayStation Network, hvor sensitiv brukerinformasjon og kredittkorddetaljer til over 77 millioner brukere ble stjålet. Advokatfirmaet McPhadden Samac Tuovi LLP representerer den 21 år gamle Natasha Maksimovic, som beskrives som en trofast PlayStation-bruker.

- Hvis du ikke kan stole på at store multinasjonale selskaper som Sony klarer å beskytte privat informasjon, hvem skal du da stole på? For meg ser det ut som Sony fokuserer mer på å beskytte spillene sine fremfor PlayStation-brukerne, sier hun ifølge Gamespot i en uttalelse.

Ifølge saksdokumentene til gruppesøksmålet skal pengene bli et plaster på såret for «kostnader knyttet til å overvåkingstjenester og dekning av svindelforsikring over to år».

Søksmålet er det andre som så langt er kjent i kjølevannet av hackerangrepet på Sony PlayStation Network og Sony Online Entertainment. Det første søksmålet kom fra amerikaneren Kristopher Johns fra Birmingham, Alabama.

Søksmål som følge av hackerinnbruddet i Sonys servere har vært forventet. De fulle konsekvensene av de stjålne personopplysningene og kredittkortdetaljene er enda ikke avklart, men PressFire har vært i kontakt med flere norske PSN-kunder som mener de har trekk på kontoen de ikke kan gjøre rede for.

Forbes anslo nylig at hackerangrepene mot PSN kan komme til å koste Sony 130 milliarder kroner. I tillegg kommer eventuelle søksmål mot underholdningsgiganten.

Sony har bedyret at PSN-tjenesten igjen skal være operativ i løpet av denne uken, og planlegger et gavedryss overfor PlayStation 3-kunder som har vært avskåret fra onlinetilbudet på konsollen siden påskeferien startet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3