Sony-hackerne: - Vi har over to millioner kredittkort

Vil selge informasjonen - også tilbake til Sony.

29. april 2011 17:38

Etter den siste ukens rabalder rundt Sonys hackede PlayStation Network-tjeneste, der personlig informasjon tilknyttet over 75 millioner kontoer havnet i klørne på uvedkommende, står mange spørsmål fortsatt ubesvart.

Et av de aller mest presserende, er hvorvidt kredittkortinformasjonen til brukerne er blitt stjålet. Selv hevder Sony at denne informasjonen har vært kryptert, og at informasjonen ikke skal være på avveie. Andre kan til PressFire fortelle at de har opplevd mystiske trekk på kontoen etter innbruddet.

Nå skriver New York Times at PSN-hackerne hevder å sitte med kredittkortinformasjonen til rundt 2,2 millioner personer.

Forsøker å selge infoen

Dette ble klart etter at sikkerhetseksperter har kommet over diverse diskusjoner på undergrunnfora på internett, der PSN-hackerne selv frekventerer.

Ifølge Kevin Stevens, senioranalytiker hos sikkerhetsselskapet Trend Micro, forsøker hackerne å selge listen med kredittkortnumre for over 100.000 dollar. En forumbruker skal også ha fortalt Stevens at hackerne har forsøkt å selge listen tilbake til Sony, uten at de har fått svar fra selskapet.

- Ukjent for oss

Sonys sjef for selskapskommunikasjon og sosiale medier, Patrick Seybold, sier til avisen at han ikke kjenner til at selskapet har mottatt noe tilbud fra hackere.

- Så vidt jeg vet er det ikke sant at Sony skal ha mottatt noe tilbud om å kjøpe denne listen, sier Seybold, og peker til selskapets uttalelse fra tidligere i uken om at de ikke tror noe kredittkortinformasjon skal på avveie - og at dataene i tillegg var kryptert. Men selskapet kan heller ikke garantere at kortinfo kan være på avveie.

- Sony sier at kredittkortinformasjonen var kryptert, men vi hører at hackerne nådde helt inn til hoveddatabasen, noe som kan ha gitt dem tilgang til alt - inkludert kredittkortinfo, sier Mather Solnik, sikkerhetskonsulent hos iSEC Partners, til New York Times.



Ifølge Solnik, som frekventerer en rekke hackerforumer, skal flere der inne ha inngående kjennskap til serversystemet hos Sony - noe som også kan bety at de har direkte tilknytning til angrepet.

Solnik forteller videre at flere forskere nå tror at hackerne kan ha fått tilgang til Sonys servere via den nylige hackingen av selve PlayStation 3-maskinen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3