Setter døra på gløtt for Left 4 Dead til PS3

Valve har nok en gang hintet om økt interesse for PlayStation 3.

29. juli 2010 09:18

Valve har tradisjonelt sett holdt seg til PC- og Xbox 360-utgivelser. Det betyr at PlayStation 3-eiere har måttet se at spillgodbiter som «Left 4 Dead» og oppfølgeren har vært vaksinert mot Sonys konsoll.

På sommerens E3-spillmesse i Los Angeles, overrasket Valve-sjefen Gabe Newell alle med å dukke opp på Sonys pressekonferanse. Der kunne ha kunngjøre at «Portal 2» også slippes til PlayStation 3 en gang til neste år. Ikke nok med det, Newell fortalte at han mener PS3-versjonen av «Portal 2» vil bli den beste av konsollutgavene – gjennom Steamworks-støtten som ble annonsert på E3.

Les også: Vi fikk se «Portal 2» i aksjon på sommerens E3-spillmesse.

Kun ett år før Newell entret Sony-scenen på E3, uttalte kollega Tom Leonardo at PS3-hardwaren er for komplisert å utvikle spill til. Unntaket er Half-Life-samlingen «The Orange Box», som EA utviklet og ga ut også til Sony-konsollen.

- INGEN MOVE- ELLER 3D-STØTTE I «PORTAL 2»

Nå sier Valves PR-ansvarlige Doug Lombardi at vi «kanskje» kan oppleve å se «Left 4 Dead» utgitt til PlayStation 3. Disse hintene dropper han i et intervju med PS3M. Bakgrunnen for den økte PS3-interessen stammer garantert fra «Portal 2»-annonseringen.

Når de først skal gi ut ett spill til Sony-konsollen, kan de like gjerne kjøre på og samtidig spytte ut «Left 4 Dead» og oppfølgeren som kom ut til PC og Xbox 360 i fjor høst?

- Hvem vet hva fremtiden bringer, sier Lombardi på spørsmål fra PS3M om vi kan forvente flere Valve-titler til PlayStation 3.

Samtidig avkrefter han at det blir aktuelt med 3D- og/eller Move-støtte til «Portal 2».

- Det må vente til «Portal 3» eller en annen tittel. Vi vil ikke støtte dette i «Portal 2».

PlayStation 3-versjonen av «The Orange Box» fikk kritikk for å være mindreverdig de andre utgavene, og Valves Doug Lombardi har tidligere omtalt denne utgaven som «stebarnet» i Orange Box-familien, ifølge CVG. Han forsikrer imidlertid at selskapet vil ta utviklingen av fremtidige PS3-spill på alvor.

- Det at vi har et team som jobber dedikert med PS3-utvikling tillater oss å bygge våre PS3-produkter internt, noe vi føler er essensielt for å kunne levere høykvalitetsversjoner av våre spill, forteller Lombardi i PS3M-intervjuet, ifølge CVG.

«Portal 2» slippes til PlayStation 3, Xbox 360 og PC en gang til neste år.

Se E3-traileren fra «Portal 2»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3