Hyller videospillenes barndom med vakre håndlagde konsoller

3. september 2015 10:04

(PressFire.no): – Delikat utført med mystikk prøver Hultén å puste liv inn i objekter og lage unike historier, som etterlater observatøren i en tilstand av nysgjerrighet og fascinasjon.

Det er ikke små ord som beskriver det svenske Love Hultén produserer.

Men har man vokst opp med videospill og ser kreasjonene til Hultén, er det ikke vanskelig å forstå hvor de kommer fra.

Mer enn bruksgjenstander

Hultén tar gjerne i bruk mer eksklusive materialer som gjerne kombineres med plast eller metall på en måte som gjør dem mer til en estetisk opplevelse enn ren bruksgjenstand – gjerne med en klump i halsen –  vennlig hilsen barndommen din.

Materialene henter han fra nærmiljøet og selve konsollene er fullt fungernde, gjerne med en emulator som kjører spillene.

Han har blant annet tatt i bruk mikrodatamaskiner som Raspberry pi.

Hyller barndommens videospill

– Jobben jeg gjør er veldig personlig. Jeg ble oppdratt med arkadespill som barn. Objektene eller konsollene jeg lager er en hyllest til den perioden, hvor begrensinger og lidenskap lager spill, i stedet for penger og ubegrensede midler, forteller Hultén til PressFire og fortsetter.

Overfor PressFire beskriver han de trebaserte konsollene som digitale alter.

Teknologimaskulinitet

Dagens konsoller beskriver han mer som mediasentere.

– Konsollene jeg vokste opp med fokuserte på spilling, og kun spilling. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om konsolldesignet i dag, men som storspillene til dem finner jeg dem veldig teknologi-maskuline.

– Nintendo lager imidlertid fremdeles lekne og unike konsollkonsepter. Jeg håper virkelig de blir i bransjen.

– Jeg har alltid funnet Nintendo-konsollene veldig inspirerende. NES-konsollen var veldig vakker med den enkle og skarpe gråfargen, men det er nok Gameboy Advance SP, med den sammenleggbare løsningen, som havner på toppen, sier Hultén.

Han foretrekker å jobbe med tre, men svensken liker å kombinere og jobbe med forskjellige materialer som skaper kontrast. Alle materialer henter han fra nærmiljøet sitt i Gøteborg.

Bildene i saken er hentet fra Lovehulten.com.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3