I august skal det spilles om minst 133 millioner kroner

The International 2015 sprenger fjorårets rekord. Se den med oss.

15. juli 2015 15:11

(PressFire.no): Hvert år arrangerer spillutviklerne Valve et slags verdensmesterskap i konkurransespillet «Dota 2», og ser ut til å sprenge grenser hvert år.

Sprenger rekorden

Årets The International har allerede passert fjorårets rekord med god margin – der fjoråret hentet inn 10,9 millioner dollar noterer årets pott i skrivende stund 16,5 millioner dollar. Det er godt over 130 millioner kroner med dagens kurs.

Potten starter med et innskudd fra utviklerne med 1,6 millioner dollar, men resten folkefinansieres ved spillere som kjøper et abonnement på en pakke til spillet. Jo flere som kjøper pakken, jo større blir premiepotten og jo mer innhold kommer til spillerne som har kjøpt pakken.

Alt ligger nå til rette for at The International 2015 blir det største e-sport-fenomenet noensinne.

Finalen 8. august holdes i KeyArena i Seattle – en arena som har kapasitet for 17 000 tilskuere, som ble utsolgt bare minutter etter at de ble lagt ut for salg.

Se finalen sammen med oss

I fjor samlet vi de som var interessert i å beskue verdens beste «Dota 2»-spillere slåss om tidenes største pengepremie for et dataspill.

Nå kan vi like godt gjøre tradisjon av det, tenker vi.

Derfor gjentar vi tanken i år, men oppgraderer naturligvis lokalet. Sammen med Blindern E-sportklubb, Dota2.no og Fantastene har vi gjort en avtale med Chateu Nuef på Majorstua i Oslo.

I skrivende stund har The International-potten krøpet over 16,5 millioner dollar, og kommer derfor til å sprenge fjorårets verdensrekord.

Du kan lese mer om arrangementet vårt her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3