I går truet han en hacker, så slo de til

10. juli 2015 10:52

(PressFire.no): Tidligere i uka skreiv vi om den sytten år gamle finske hackeren som fikk en ubetinget dom og samfunnstjeneste for 50 700 tilfeller.

Sjefen for Daybreak Games, tidligere Sony Online Entertainment, John Smedley er en av dem som har hatt erfaringer med cyberkriminalitet.

Vil saksøke finnen

Han uttrykker naturligvis glede over at han nå har fått en dom, men påpeker også at det er 15 nye saker i kø for den sytten år gamle Julius «Ryan» Kivimäki – inkludert det såkalte DDOS-angrepet på PlayStation Network og Xbox LIVE julen 2014.

Smedley truet også med sivilt søksmål mot foreldrene, men en Twitter-bruker påpeker at den kriminelle lavalder er 15 år i Finland.

– Enda bedre. Da saksøker jeg ham direkte, skriver Smedley på mikrobloggenettstedet.

«H1Z1».

Ble angrepet kort tid etter

Det fikk hackere som hevder å høre til gruppen Lizard Squad, som Kivimäki var medlem av, med seg. Det tok nemlig ikke lang tid før det kom et angrep mot et av spillene til Daybreak Games.

En Twitter-konto som hevder å være koblet til Lizard Squad skreiv:

– «H1Z1», med hashtag «offline» og «lizardsquad».

Et DDOS-angrep slo ut det massive nettspillet H1Z1 og selv statussiden for serverne sleit. Også «Planetside 2» skal ha blitt påvirket.

– Et mindre DDOS-angrep. Vi jobber med det. Burde være oppe snart, skreiv Smedley.

I skrivende stund skal serversystemene til Daybreak Games  være oppe, inkluder statussiden.

Daybreak Games slapp nylig det massive skytespillet «Planetside 2» til PlayStation 4.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3