Skal gjøre dinosaurdrømmene fra «Jurassic Park» levende

Ambisiøse «Ark: Survival Edition» .

12. mai 2015 15:05

(PressFire.no): Du våkner kald, sulten og forlatt på en strand, men det er ikke bare et bål og litt ly over hodet du trenger å tenke på i første omgang.

I «Ark: Survival Evolved» lusker det også dinosaurer rundt i krattet, på denne avsidesliggende øya.

Spillet er nå annonsert. Det kommer til pc, PlayStation 4 og Xbox One, men allerede i juni kan det testes i en uferdig versjon gjennom Steams Early Access.

Fly på ryggen til … en dinosaur?

Utviklerne forklarer på Steam-siden at de er vokst opp med dino-eventyr som dette, og ikke bare i spillform.

Som barn lekte vi med dinosaurleketøy og fantaserte om gamle, tapte verdener der slike digre skapninger bevegde seg fritt. Vi så også «The Land Before Time» gjentatte ganger med tårevåte øyne, og er ikke redde for å innrømme dét, skriver spillskaperne.

Da vi vokste opp ble vi fengslet bare av tanken på å få utforske byene i «Dinotopia». «Jurassic Park» tok alt dette til et helt nytt nivå.

I spillet, som ikke bare tar arven videre fra de actionpakka «Turok»-spillene, men også introduserer et digert areal der overlevelse og utforskning er viktige ingredienser, lover folka i Studio Wild Card at du kan velge: vil du temme eller drepe disse dinosaurene?

Tjuvstarter i juni

Det er et ferskt studio som står bak spillet. De lager «Ark: Survival Evolved» i Unreal 4-spillmotoren, og åpner altså slusene allerede 2. juni gjennom pc-testspilling via Steam Early Access.

Spillet kommer ikke ut til konsollene før tidlig neste år, hvis alt går etter planen.

Og nettopp slippet på PlayStation 4 og Xbox One er noe Studio Wild Card selv gleder seg til.

 Vi er spesielt begeistra over å få «Ark» ut på konsoller, for slike åpen verden-spill er typisk forbundet med pc-opplevelser, uttaler en av bakmennene, Jesse Rapczak i en pressemelding.

Rapczak har erfaring fra Microsoft Game Studios, der han arbeidet som art director. I 2014 var han med å starte Wild Card.

Mer enn bare dino-bekymringer

Det er et stort ambisjonsnivå bak dette: ikke bare har de tenkt å dytte ulike 60 dinosaurraser inn i «Ark», men de lager også en flerspillerkomponent der «hundrevis av spillere kan møte hverandre».

Andre spillere kan dermed danne rivaliserende stammer på denne øde øya.

Derfor har du mer enn bare flygende, frådende eller snikende forhistoriske øgler å bekymre deg for.

Både Sony og Oculus skal gi dinosaurene
liv i virtual reality.
(Foto: Jeff Chiu, Ap/Scanpix). 

Det stopper ikke der. I pressemeldinga skriver Wild Card-gjengen at du i fasen der du bygger en liten sivilisasjon og samler en flokk med likesinnede spillere å dele skjebnen med, får utvikle «teknologi som spenner fra den primitive steinalderen til den moderne æraen, med elektrisitet».

Spillskaperne forskutterer også støtte til Oculus Rift-brillene – og åpner opp for modifikasjoner gjort gjennom Steam-fellesskapet. Også Sonys VR-briller, kalt Project Morpheus, blir støttet.

På den måten mener de at «Ark: Survival Evolved» aldri vil slutte å vokse, være drevet av spillere og aktiviteten deres.  

Spillet kan testes fra 2. juni, først til pc og i uferdig versjon. Tidlig neste år er det planlagt lansering til PlayStation 4 og Xbox One.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3