– Vår største tabbe vil være å miste kontrollen over teknologien vi skapte

Slik frister «Call of Duty: Black Ops III».

24. april 2015 13:28
Seierspallen under OL i Nairobi
2028, ifølge Treyarch.

(PressFire.no): Activision har varslet at de napper sløret av sitt nye «Call of Duty» søndag. Da kommer det en større dose med informasjon, og den første traileren fra «Black Ops III».

I mellomtiden har de tenkt å jekke opp forventningene, og gir en liten smakebit på atmosfæren og rammen rundt det neste skytespillet.

Traileren du ser i videovinduet maler et grimt bilde av fremtiden, og hyller innledningsvis teknologiske fremskritt menneskeheten har stått bak de siste femti åra – før det hele vipper over i en mørk, opprørsk stemning.

Treyarch ber deg om å bli med på denne tankereisen over femti år: hvordan vi gikk fra å hjelpe mennesker, til å forsøke å forbedre oss selv. 

Treyarch maler et dystert
bilde av fremtiden.

Dropper en konsollgenerasjon

Vi vet allerede at handlinga i «Call of Duty: Black Ops III» skal «viske ut skillene mellom menneskelighet og teknologi». Det blir altså enda en tur inn i fremtiden for denne serien, slik som i fjor – da «Advanced Warfare» introduserte en rekke nye våpen og en drakt med kjekke funksjoner til bruk på slagmarken.

Robotikk, kybernetikk og biomekanisme er noen stikkord.

Fjorårets «Call of Duty:
Advanced Warfare».
Fjorårets «Call of Duty:
Advanced Warfare».

Kunstig skapte supersoldater er de du trolig får bryne deg på, i oppfølgeren til verdens mestselgende skytespillserie. Som vanlig vil «Black Ops III» lanseres i løpet av senhøsten, slik «Call of Duty» har hatt for vane.

Treyarch, som står bak spillet, har allerede bekreftet at de igjen inkluderer en zombie-modus. Dette har i løpet av åra blitt et varemerke fra dette studioet.

Spillet utvikles kun til pc, PlayStation 4 og Xbox One.

Dette markerer et skille og avskjed med den forrige konsollgenerasjonen. Forhåpentligvis sikrer det at «Call of Duty» nå for alvor tar steget over på ny og bedre teknologi, og fortsetter arbeidet Sledgehammer la ned til fjorårets «Call of Duty: Advanced Warfare».

Dette spillet var vesentlig penere og mer imponerende fra et teknisk perspektiv enn det forrige, «Call of Duty: Ghosts», som kom ut på to generasjoner PlayStation og Xbox i tillegg til pc.

Juksenyheter

Den tre minutter lange fristefilmen har ingen bilder fra selve «Black Ops III»-spillet. Den slags må vi trolig vente med til førstkommende søndag.

Det er i stedet en lang rekke fiktive nyhetsklipp blandet sammen med ekte og høyst aktuell teknologi – et dokumentarisk perspektiv på hvordan menneskeskapt fremskritt sørger for å hjelpe fram både toppidrettsutøvere og soldater med proteser og implantater. Selvsagt er det en bakside av denne medaljen …

Treyarch maler et dystert
bilde av fremtiden.

«Black Ops III»-fristinga inneholder både et nikk mot smartklokker og avsløringene fra Edward Snowden.

Videoen starter med denne strofen:

– Menneskehetens største tabbe vil være å miste kontrollen over teknologien vi skapte.

Ikke lenge etter at «Call of Duty»-folka begynte å kile på denne måten, kom spillutviklerne bak det nye «Deus Ex»-spillet på banen og påpekte en rekke likheter med måten «Black Ops III» blir presentert på.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3