Vi skrudde pc-innstillingene til topps: Så lekkert kan «GTA V» se ut

24. april 2015 10:46

(Pcworld.no): «Grand Theft Auto V» slo alle rekorder da det kom ut til Xbox 360 og PlayStation 3 for halvannet år siden, og rundet én milliard dollar i omsetning i løpet av tre dager.

Det gjorde spillet til det raskest selgende underholdningsproduktet noen gang.

Ikke bare slo det rekorder i salg, både i antall og omsetning. Spillet viste også at det var mer krefter å hente i de gamle spillkonsollene. Grafikken, og størrelsen på områdene du bevegde deg i, var helt i toppklasse for et Xbox 360- og PS3- spill.

Nattkjøringa får en ekstra dimensjon
på en kraftig pc. Se mer i videoen under.

Kraftig oppdatert til pc

Knappe året etter spillet først kom ut, fulgte Rockstar opp med en oppgradert versjon til Xbox One og PlayStation 4.

Grafikken var skrudd enda noen hakk opp, og spillet så herlig ut.

Nå, over et halvt år etter spillet dukket opp på de nyeste konsollene, er «GTA V» endelig tilgjengelig også på pc.

(NB! Saken fortsetter under videoen).

Rockstar har gjort en formidabel jobb med «GTA V» til pc. Spillet er godt optimalisert, slik at du selv med en relativt svak pc kan få en fin spillopplevelse med grafikk som ser lekker ut.

Eller du kan gjøre som oss, og stille omtrent alle innstillingene helt til topps, og få et spill som tidvis nesten ser litt i overkant realistisk ut.

Vi startet med å teste spillet på en pc med Intel Core i5 4670K, 24 gigabyte minne og to Geforce GTX 760-kort i SLI-oppsett. Før vi kom i gang måtte vi imidlertid rydde litt på SSD-en vi har spill installert på, for «GTA V» krever en del plass. Nedlastningen fra Steam er rundt 50 gigabyte stor.

Vi valgte å spille det på en 27 tommer, med 2560x1440 pikslers oppløsning.

Den ekstra oppløsningen på den ganske store skjermen gir skarpere bilde. Det krever også en del ekstra krefter, sammenlignet med 1920x1080 piksler oppløsning.

Er du mer opphengt i hastigheten på skjermen enn høyest mulig oppløsning kan dette være et godt alternativ til GTA V. Med innstillingene stilt til godt over middels fikk vi fin flyt, og fin-fin grafikk. Vi følte likevel det ble litt i minste laget. For all del, spillet så bra ut og var like morsomt som tidligere å spille – om enn litt uvant å spille med mus og tastatur. Vi valgte å bruke Qpad MK-80 og Logitech G502 til våre mange timer i «GTA V».

NB! Sett videoinnstillingen på maks, for å best mulig få innblikk i hvordan spillet faktisk er. Her ser vi på hvordan nattkjøring i regn tar seg ut.

Likevel var det ikke helt nok. Grafikkortene våre ga oss ikke helt det vi ville ha. For å bøte på problemet tok vi kontakt med Asus, som lånte oss to Geforce GTX 970 STRIX OC-kort. Er du ute etter ytelse, men synes det blir vel mye å gi 5 500 kroner eller mer for et Geforce GTX 980, kan du få nesten like mye ytelse med et Geforce GTX 970 for et par tusenlapper mindre. Og vi hadde to av dem!

Du kan lese vår test av Geforce GTX 970 og Geforce GTX 980 her.

Fin flyt, flott grafikk

Resultatet ble fantastisk grafikk med herlige detaljer, og en bildeflyt som lå relativt jevnt på rundt 55 til 60 bilder i sekundet.

Det klarte vi fint å leve med.

Vi har også prøvd spillet med laveste innstillinger, og de aller høyeste innstillingene, for å kunne vise forskjellen på det «kjipeste» og det heftigste.

Selv det kjipeste fungerer på et vis, men det er ikke til å stikke under stol at det er mye mer stast med alt skrudd til topps.

I tillegg har vi tatt opp rikelig med video fra spillet med grafikken skrudd helt opp. Resultatet er spesielt slående når det er natt i spillet, med lyseffekter som virkelig imponerer.

Vi har makset ut på pc-innstillingene i denne filmsnutten:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3