Slik frister de med nye «Call of Duty»

Parfymert ledetråd.

7. april 2015 10:32
«Call of Duty: Black Ops II» (2012).

(PressFire.no): Et av de sikreste vårtegnene i spillbransjen er avsløringen av det neste «Call of Duty».

Det er allerede kjent at det er utviklerne i Activision-studioet Treyarch som står bak dette – skytespillet som skal følge opp fjorårets «Call of Duty: Advanced Warfare».

Blir det et nytt «Black Ops» i høst? Det tyder de første ledetrådene på.

Parfymeplakater med spor
til Snapchat. (Foto: Drift0r, YouTube).
Parfymeplakater med spor
til Snapchat. (Foto: Drift0r, YouTube).

Spøkelsessymbol

Mandag denne uka fikk Treyarchs forrige «Call of Duty»-spill, «Black Ops II», en liten oppdatering.

Spillskaperne var selv kjapt ute og ledet oppmerksomheten mot denne.

Det tok ikke lang tid før folk begynte å lete. Hva er det som har skjedd i det tre år gamle spillet? Nye bilder på en mystisk plakat, med et spøkelsessymbol og elementer tidligere ikke sett i 2012-spillet, er nå på plass i minst to flerspillerområder.

Det oppdaget blant andre Drift0r. (Du kan se YouTube-klippet, der han viser disse sporene her).

«Spøkelset» fungerer som en QR-kode. Sikter du kameraet mot dette symbolet, legger du til callofduty som en Snapchat-venn og kan selv se filmsnutten. Du finner også denne enkelt ved å se under Stories.

Det første videoklippet er trolig bare starten til det som nå brygger opp til en markedsføringskampanje, der altså Snapchat er en av kanalene.

Den første videoen ber oss lytte ...
og se på skog.
(Foto: Nipple_Nicholas/Twitter).

Mystisk stemme

Tradisjonelt blir de første ledetrådene servert i april, før en avsløring med en stor dose informasjon presenteres i løpet av mai – og leder opp til den store utblåsningen under E3-spillmessa i Los Angeles, arrangert i juni hvert år.

Det at Treyarch bruker sitt forrige spill i «Call of Duty»-serien til å friste, er kanskje ikke så rart.

Den første Snapchat-videoen er mystisk og gir oss lite konkret – i videoen sier en mannsstemme «listen only to the sound of my voice».

Treyarch har imidlertid tidligere fristet litt og ledet oppmerksomheten mot nettopp «Black Ops»-navnet. Også SuperData, et markedsundersøkelse- og analyseselskap med flere klienter i spillbransjen, har gått ut og sagt at «Black Ops III» er et av spillene vi får se på markedet i løpet av året.

Satte omsetningsrekord

«Black Ops II» kom ut i 2012 og satte den gangen omsetningsrekorder i «Call of Duty»-målestokk.

Spillet omsatte ifølge Activision for 500 millioner dollar i løpet av det første døgnet i salg, og var regnet som det mest innbringende spillet helt til «Grand Theft Auto V» kom ut i 2013.

I dette spillet følger handlingen to «tidssoner». Den ene tar oss med til lyssky militære operasjoner på 80-tallet (der blant andre eks-diktator Manuel Noriega følte seg tråkka på). Den andre historien vi får i «Black Ops II» er lagt til fremtiden, fra år 2025.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3