Tyverijakt med Knutsen & Ludvigsen, og mer vestlandsskrekk

Åtte norske spill deler seks millioner.

25. februar 2015 17:04

(PressFire.no): Norsk Filminstitutt (NFI) har nå delt ut en ny runde tilskudd til norske spill.

I pressemeldingen sier NFI at de for første gang har gitt ett selskap tilskudd til to ulike prosjekter. Det er Tønsbergstudioet Rock Pocket Games AS som har fått midler til spillene «Knutsen & Ludvigsen på skinner» og «D.I.G.».

Grevling i taket

Totalt i denne søknadsrunden er det behandlet 31 søknader. Åtte av disse har mottatt tilskudd, og til sammen seks millioner tilfaller norske spillutviklere fra NFI.

Rock Pocket Games er aktuelle med «Shiftlings», utgitt med Activisions Sierra-logo i neste måned. De to spillene studioet har fått midler til fra NFI i denne omgang, sikrer dette studioet totalt 2, 2 millioner kroner.

I forbindelse med «Knutsen & Ludvigsen»-animasjonsfilmen med premiere senere i år, kommer også spillet – til mobile plattformer. Her får Knutsen & Ludvigsen, selvsagt med en grevling boende i taket, besøk av en tyv som stjeler flere av eiendelene deres.

Etterpå blir du med på tur gjennom hele Norge for å forsøke å finne disse gjenstandene.

Spillet er inspirert av både «Tiny Wings», «Jetpack Joyride» og «Ski Safari», oppgir utviklerne på NFI-nettsidene.

Mer mystikk etter «Among the Sleep»

«Mosaikk» er det neste fra Krillbite Studio, gjengen bak fjorårets «Among the Sleep». De holder seg til det mystiske og oppdagelse i dette nye, planlagt utgitt til pc, Mac, Linux og iPad.

«Through the Woods» ser til nærmiljøene våre, og ønsker i likhet med Red Threads «Draugen» å innlemme naturen på Vestlandet og blande norrøn mytologi og norske eventyr inn i fortellingen.

Disse spillene fikk NFI-penger i denne tildelingsrunden:

(Klikk på lenkene for mer informasjon om hvert spill).

«D.I.G.»


Produsent: Rock Pocket Games AS
Tilskudd: 1 500 000 kroner.
«D.I.G. er et multiplayer slåssespill, hvor spillerene gyver løs på hverandre på fantasifulle planeter ved bruk av morsomme våpen, grappling-hooks, og høyteknologiske graveredskaper.» 

«Mosaikk»


Produsent: Krillbite Studio AS.
Tilskudd: 1 500 000 kroner.
«Du lever et monotont liv i en kald by. Hver dag er lik den forrige, og du har ingen mening eller mål i livet. Helt til én dag, der alt endrer seg. Mosaikk er et mystisk og modent 2.5D adventure-spill.» 

«Knutsen & Ludvigsen på skinner»


Produsent: Tordenfilm AS og Rock Pocket AS.
Tilskudd: 700 000 kroner.
«Knutsen & Ludvigsen på skinner er et fartsfyllt endless runner-spil. Spekket med humor og nostalgi, med kjente og kjære norske karakterer i norske omgivelser. Alt er pakket inn i vakker grafikk som går hånd i hånd med den visuelle stilen vi møter i spillefilmen Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin som har premiere senere i år.»  

«Through the Woods»


Produsent: Antagonist AS.
Tilskudd: 700 000 kroner.
«Through the Woods er et tredjepersons skrekkspill satt i en skog på vestkysten av Norge, inspirert av norske eventyr og norrøn mytologi. En mor sitter i et avhør med en mann som stiller et enkelt, men samtidig vanskelig spørsmål: Hvor er sønnen hennes? Moren starter å fortelle, og spillet starter. Kun utrustet med en lommelykt må spilleren selv prioritere å enten føle tryggheten fra lyset for å kunne navigere etter sporene, eller isteden å måtte stole på andre sanser for å unngå farene som lurer i mørket av skogen.»  

«Intersection»


Produsent: Sarepta Studio AS.
Tilskudd: 600 000 kroner.
«Intersection er et strategibasert reaksjonsspill til smarttelefoner og nettbrett. Spillet utfordrer spilleren til å finne polygoner i en strøm av linjer, og skape kombinasjoner med former for å få høyere poengsummer. Linjer beveger seg over skjermen, og det er opp til spilleren å se hvilke former som dannes når linjene krysses. De er i konstant endring og skaper et spillmiljø i stadig forandring der spilleren blir bedt om å forutse mulighetene.»

«Enki»


Produsent: Asio AS.
Tilskudd: 500 000 kroner.
«Enki er et nettrollespill for barn i alderen 8-12 år. Spillet er utpreget med real- og språkfaglige oppdrag og oppgaver, og har også en sosial utforming der spillerne kan være pålogget sammen med venner. Enki har en historie der barna reiser til et solsystem med innbyggere i nød. Teknologien de er avhengig av har forfalt og gjort dem hjelpeløse, og derfor har de kontaktet barn fra vår planet for å få hjelp til å forstå hvordan ting fungerer igjen.»

«Trackday Manager»


Produsent: Arctic Hazard Game Studio AS.
Tilskudd: 200 000 kroner.
«Trackday Manager er et 3D-simulatorspill hvor du finner deg selv som sjef for et helt racerbilteam og alt dette medfører av arbeidsoppgaver. Du hjelper sjåfør og laget ditt ved å gi ordrer mens du selv sitter og overvåker alt som skjer ute på banen under løp.»

«Yggdrasil»


Produsent: Gjestland Film.
Tilskudd: 200 000 kroner.
«Yggdrasil er et episk spill basert på norrøn mytologi. Med utgangspunkt i diktet Voluspå fra den eldre Edda, vil spilleren foreta en reise gjennom hele den norrøne mytologien, fra tiden før skapelsen, helt til tiden etter ragnarok.»  

FOTO (hovedbilde): Rock Pocket Games AS/Tordenfilm.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3