Sony Online Entertainment solgt og skal nå lage Xbox One-spill også

Selskapet solgt til investeringsselskap.

2. februar 2015 19:39

(PressFire.no): I kveld kom den svært overraskende meldingen om at Sony velger å selge Sony Online Entertainment.

Sony Online Entertainment, eller SOE, er selskapet som blant annet har stått bak nettspill som «Everquest», «Planetside» og kommende «H1Z1».

Det er investeringsselskapet Columus Nova som kjøper Sonys spillstudio, som samtidig skifter navn til Daybreak Game Company.

– Kan ikke vente med å lage Xbox One-spill

I pressemeldingen påpekes det at studioet kommer til å fortsette som normalt, men også at de nå kommer til å utvikle spill til den tidligere konkurrerende plattformen, Xbox.

Sjefen for Sony Online Entertainment skriver selv på mikrobloggestedet Twitter at han «ikke kan vente med å få utvikle spill på Xbox One».

Foreløpig har de ikke kunngjort konkret hvilke spill som kommer til Xbox og «Planetside 2» er for tiden i betatesting til PlayStation 4.

Sony Online Entertainment lanserte nylig også tidlig tilgang til overlevelsesspillet med zombietema, «H1Z1».  De har også kunngjort «Everquest Next», som ikke har fått noen dato.

Hva skjer med merkevarene?

Det er fremdeles usikkert om alle merkevarer bygget av Sony Online Entertainment er inkludert i kjøpet, eller om Sony beholder noen av dem.

I pressemeldingen heter det imidlertid at det blir «ny og spennende utvikling av våre eksisterende merkevarer og at spillene kan omfavne flere plattformer».

Vi kjenner ikke til Columbus Nova fra før, men på selskapets nettside heter det at firmaet ble grunnlagt i 2000 og at de har 15 millioner dollar i verdier – både i egne og gjennom tilknyttede selskap.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3