Olympisk komité åpner for eSport i OL

Stiller sammen med sjakk, polo og cheerleading.

29. januar 2015 16:30

(PressFire.no): Den koreanske olympiske komitéen setter nå døra på gløtt for å ta inn eSport inn som gren i de Olympiske Leker.

Det kommer etter den koreanske eSport-organisasjonen KeSPA har overbevist komitéen om å løfte eSport til nivå to av tre nivåer innen olympiske grener, det skriver svenske Aftonbladet.

Sammen med sjakk

Der befinner eSport i selskap med for eksempel sjakk, motorsport, polo og cheerleading. Esport blir offisiell OL-gren om den havner på nivå tre.

At den koreanske olympiske komitéen velsigner eSport til nivå to blir nå ansett som en anbefaling til den internasjonale olympiske komitéen. De avgjør hvilke grener som eventuelt faller bort eller blir inkludert i OL.

Aftonbladet skriver at spillgigantene Blizzard og Riot aktivt har jobbet gjennom Sør-Korean for at «StarCraft 2» og «League of Legends» skal bli OL-grener.

Spillerne skeptiske

Avisen skriver imidlertid at spillere stiller seg skeptisk til eSport som OL-gren og siterer Reddit-brukere som påpeker at eSport ikke er ett enkelt spill.

Brukere skal også ha kalt det for desperasjon fra den koreanske komitéens side, som anklages for å ønske et mer ungdommelig image.

De siste årene har eSport tatt store steg som tilskuersport, hvor store arenaer fylles og sportskanaler velger å fylle sendeskjema.

I USA kan nå eSport-utøvere i tillegg reise inn i landet på atlet-visum, noe som har løst tidligere problemer i henhold til å konkurrere i landet.

Lurer du på hvordan disse spillene kan se ut på dette konkurranse-nivået, så kan du se en finale fra vår «Dota 2»-liga i videovinduet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3