«Minecraft-Notch» har fått sjokoladerom, og utsikt til Stillehavet

Pris: 517 millioner kroner.

19. desember 2014 10:45

(PressFire.no): Mannen bak spillsuksessen «Minecraft», Markus «Notch» Persson (35), forlot selskapet han stiftet og solgte til Microsoft i september.

Prisen for «Minecraft»? 15,9 milliarder kroner.

– Det handler ikke om pengene, men om å bevare min mentale helse, fortalte Persson da Microsoft-handelen var i boks.

Champagne inkludert

Markus Persson har nå flyttet på seg og funnet et rede i Los Angeles. Det er uvisst hva slags planer han har rent yrkesmessig fremover, men svensken har uansett skaffet nytt krypinn.

Huset han nylig har kjøpt kostet 517 millioner kroner (70 millioner dollar) – den dyreste eiendommen noensinne solgt i Beverly Hills, ifølge meglerfirmaet som hjalp «Minecraft»-milliardæren inn på dette boligmarkedet.

I handelen var det inkludert noen kasser med Dom Perignon-champagne, opplyser John Aaroe Group.

Jay-Z og Beyoncé var også interessert i huset, men nådde ikke opp i budrunden, hevder Curbed L.A.

Opprinnelig var prislappen satt høyere (627 millioner kroner) etter at eiendommen først havnet på markedet i august, men den krabbet ned til mer beskjedne 517 millioner kroner.

Handelen med «Notch» skal ha blitt fullført på seks dager.

– 

Forelsket seg i huset

I en slik prisklasse forventes det mer enn bare varmekabler på badegulvet og egen garasje.

«Notch» skal ifølge meglerfirmaet ha ønsket å bevare innredningen slik den ble presentert i disse prospektene.

Det inkluderer blant annet iPad-fjernstyrte fontener, egne vodka- og tequilla-barer, et kinorom med plass til 18, og en tro kopi av James Deans ikoniske motorsykkel.

Fra bildene av huset legger vi også merke til et sjokoladerom, hvis suget etter noe søtt skulle melde seg. Hjernen bak «Minecraft» har tydeligvis også fått en omfattende vinkjeller på kjøpet.

Persson har allerede flyttet inn, skal vi tolke bildet han la ut på Twitter i dag, og skulle «Notch» ha lyst på overnattingsbesøk kan meglerfirmaet fortelle at huset har åtte soverom og 15 bad.

Markus forelsket seg i huset, dets moderne design og den spektakulære panoramautsikten som strekker seg fra L.A. sentrum til Stillehavet. At huset også var møblert i en slik flott stil, var også attraktivt for ham, heter det fra John Aaroe Group.

Passet ikke inn

Persson la ut et langt skriv samtidig som Microsoft-handelen ble bekreftet i høst, der han forklarte at suksessen til «Minecraft» på en måte ble hans verste fiende.

Han innrømmet samtidig å ha sluppet taket i spillet for lenge siden, og fant de rette personene til å drive videre.

Det er over 100 millioner registrerte «Minecraft»-spillere på pc alene. Spillet har kommet ut til en rekke plattformer siden det formelt ble lansert i 2011.

Jeg var ikke sikker på hvordan jeg passet inn i Mojang, der mennesker faktisk gjorde en jobb. Men folk fortalte jeg var viktig for hele kulturen, så jeg ble værende, skrev han på bloggen sin da han kunngjorde salget og samtidig sin avskjed med Mojang.

Slik presenterte Xbox-sjef Phil Spencer oppkjøpet av Mojang og «Minecraft» i september:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3