«Warlords of Draenor»-lanseringen angrepet

– Forvent kø på de populære «WoW»-serverne.

14. november 2014 12:45

(PressFire.no): I går slapp Blizzard Entertainment den femte utvidelsen, «Warlords of Draenor», til det svært populære massive onlinerollespillet «World of Warcraft».

Men lanseringen gikk ikke som planlagt – både de amerikanske og europeiske serverne fikk problemer med kapasiteten.

Angrepet

Dette er ikke helt uvanlig på lanseringen av store pakker til spillet. Det blir stor pågang av et massivt antall brukere, som gjerne kan knele kapasiteten.

Men Blizzard fikk en ekstra utfordring denne gangen – i tillegg til pågangen fra brukerne kom det ifølge spillgiganten et såkalt DDoS-angrep.

nettsidene til spillet forteller utviklerne at antallet brukere har vært problem, men også at de i Europa opplevde datangrep.

I et DDoS-angrep skapet en strøm av «kunstig» tilkoblinger, som har som mål å strupe trafikken eller å knele serverne.

Forvent kø

For å begrense problemet har de midlertidig redusert antall mulighet tilkoblinger per server, og varsler at det derfor kan bli lange køer for å komme inn på de populære serverne.

De varsler også at instances-servere kan ha problemer og at tilgangen kan bli påvirket. I tillegg kan man miste koblingen til serverne eller få beskjeden om «spiller ikke funnet». Det kan også oppstå generelle ytelsesproblemer, ifølge Blizzard.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3