«Prey 2» er nå offisielt kansellert

Nådde ikke opp til Bethesdas kvalitetsstandard.

3. november 2014 10:23

(PressFire.no): I 2011 ble oppfølgeren til sci-fi spillet «Prey» annonsert.

Skytespillet skulle bli utviklet av studioet Human Head Studios i samarbeid med Bethesda - skaperne bak storspill som «The Elder Scrolls: Skyrim» og «Fallout 3».

Prosjektet er nå offisielt blitt nedlagt.

Rykter over lengre tid

Oppfølgeren skulle handle om Air Marshal Killian Samuels og hans opplevelser i det flyet han er i kræsjer ned på et gigantisk romskip, og med pistolen i hånd begir han seg ut på dette ukjente romfartøyet for å finne sine kamerater, som roper etter hjelp.

PressFire så spillet demonstrert tilbake i 2011.

Det har lenge svirret rykter om at Bethesda absolutt ikke var imponert over spillet, og allerede i 2012 begynte det å ryktes om nedleggelse. I fjor sirkulerte det historier om at spillet skulle omutvikles  til en slags åndelig oppfølger av «System Shock 2».

Informasjonen spillsider og rykteblogger hadde fått tak i fikk derimot aldri noe klart svar fra offentlig hold.

I et intervju med teknikkmagasinet CNET ble det endelig klargjort: det er ikke noen vits å vente på «Prey 2», for spillet er kansellert.

Vil gjøre noe mer

Det nådde ikke opp til vår kvalitetstandard, og dermed bestemte vi oss for å kansellere. Det var ingen enkel avgjørelse, men det er nok en som ikke kommer til å overraske mange, ettersom vi ikke har pratet om det, sier Bethesdas visepresident Pete Hines til CNET.

At Bethesda ikke prater om spillene sine er derimot ikke helt uvanlig. En oppfølger til «Fallout»-serien har lenge vært ryktet  og spillstudioet har vært notorisk dårlig på å avkrefte de mange ryktene rundt spillserien, og heller bare gitt vage kommentarer angående utviklingen.

At «Prey 2» nå blir kansellert betyr derimot ikke at sci-fi serien har fått en endelig stopp. «Prey», som kom ut i 2006, kan fortsatt få en oppfølger:

– Det er en lisens vi fortsatt tror vi kan gjøre noe med, vi må bare se an hva akkurat dette er, mener Hines.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3