Må gi slipp på «Homefront» for å sikre driften

Crytek solgte unna «arvesølvet».

31. juli 2014 14:00

(PressFire.no): I løpet av sommeren har vi fått innblikk i Cryteks problemer.

Rundt hundre ansatte ved Englands-kontoret til denne utvikleren gikk ifølge Kotaku fra arbeidsplassene sine etter at lønnsutbetalingene uteble.

Oppfølgerplaner for «Ryse: Son of Rome» har blitt lagt på is, noen av lederne i spillstudioet har også sagt opp. Kort sagt: Crytek har slitt i en periode.

Men nå skal noen av problemene være løst.

Fokusskifte

Holdningen til Crytek var lenge at de ikke ville kommentere, avkrefte eller bekrefte alle ryktene og historiene som florerte. Kotaku snakket med flere titalls ansatte i Crytek som kunne fortelle om misnøyen og mangel på lønn.

For en ukes tid siden brøt Crytek stillheten og Crytek sendte ut en pressemelding. Her bekreftet selskapet med tysk hovedkontor at ting har vært trøblete.

De beskrev selv at selskapet er inne i «en overgangsfase». Crytek skifter fokus fra å være en tradisjonell spillutvikler til å fokusere på online-utgivelser.

I pressemeldingen kom det også fram at de har fått finansiell hjelp som «legger fundamentet for å trygge Cryteks fremtid – ikke bare på kort sikt, men også langsiktig.», het det.

Nå vet vi hvem som har spyttet penger inn i selskapet og hva Crytek har ofret.

Ny «Homefront»-eier

Oppfølgeren til skytespillet «Homefront» er nå solgt, skriver Eurogamer. Lisensen har Deep Silver kjøpt.

Det betyr at «Homefront: The Revolution», planlagt lansert neste år til pc, PlayStation 4 og Xbox One, igjen bytter utvikler. Opprinnelig var spillet i THQs eiendom, men ble snappet opp av Crytek i det store konkurssalget i fjor.

Der var forresten Deep Silver aktive med sjekkheftet og sikret seg «Metro»-spillene og Volition-studioet, folka bak «Saints Row»-serien.

Deep Silver og eierselskapet Koch Media har kjøpt rettighetene til Homefront-navnet og tar over utviklingen av «Homefront: The Revolution».

Jobben med spillet holdes i England, for Deep Silver har tenkt å la prosjektet fortsette hos Deep Silvers Nottingham-avdeling.  

Flytter «Hunt» til Tyskland

I en oppdatering hos Eurogamer, kommenterer Crytek at de også har skiftet fokus på et annet av spillene de har på gang.

«Hunt: Horrors of the Gilded Age» flyttes til Cryteks Frankfurt-kontor. Dette spillet var opprinnelig i produksjon hos Crytek Austin – et studio bestående av tidligere «Darksiders»-spillskapere.

Den gode nyheten er at Crytek fortsetter å holde seg flytende gjennom salget av «Homefront», og «The Revolution» blir trolig å se om ikke så mange måneder. Deep Silver kommer sannsynligvis til å sende ut en pressemelding når de har vurdert om de holder seg til den opprinnelige planen om å slippe dette spillet i 2015.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3