Russisk nyhetskanal brukte bilde fra dataspill for å vise barnesoldater

Disse barnesoldatene er ikke ekte.

20. juli 2014 18:42

(PressFire.no): Det var ikke alt som gikk like bra da Sophie Co-delen av RT på tv-kanalen Russia Today i et innslag gjorde et intervju med hip-hop-artisten Emmanuel Jal.

Jal er en tidligere barnesoldat fra Sudan og snakket som sin grusomme bakgrunn på tv-kanalen, og kanalen hadde valgt et bilde av barnesoldater for anledningen.

Problemet er bare at bildet ikke er ekte, men stammer fra det kommende dataspillet «Metal Gear Solid 5: The Pantom Pain».

Dataspillet har handling fra et afrikansk område og tar opp barnesoldater som tema, men selv om handlingen er inspirert av verdensbildet er den fullstendig oppdiktet.

Det hører også med til historien at fotorealisme er blant de viktigste målene for den nye spillmotoren som kjører spillet, og det kan jo se ut til at den i alle fall overbeviste noen.

«Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain» slippes til Xbox 360, PS3, PS4 og Xbox One neste år, men en forsmak er allerede sluppet. Ifølge skaperen Hideo Kojima skal det også være planlagt for pc.

Innslaget kan du se her, og bildet blir brukt etter fem minutter og 50 sekunder.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3