Verdens største spillutstilling til Oslo

Prøv klassikerne som originalt tiltenkt.

15. juli 2014 09:52

(PressFire.no): Den britiske dataspillutstillingen «Game On 2.0» tar med seg over hundre av de viktigste og mest populære spillene når den turen innom Teknisk museum i Oslo våren 2016, det forteller museet i en pressemelding.

Teknisk museum har signert en kontrakt med utstillingen, som betyr at den kommer til Oslo 9. mars 2016 og skal stå frem til 29. januar 2017.

Originale klassikere

«Game On» så dagens lys allerede i 2002 og skal dekke mye av spillhistorien og skal ha blitt oppgradert når nye betydningsfulle spill har blitt produsert og lansert.

I pressemeldingen skiltes det med klassikere som «Pac-Man», «Donkey Kong», «Asteroids» og «Space Invaders» fra 70- og 80-tallet – alle i originale kabinetter og kontrollere.

Spill som «World of Warcraft», «Halo» og «The Sims» er også en del av utstillingen, som blir omtalt som den største av sitt slag i verden.

Også utviklingsprosessen

Utstillingen skal også dekke utviklingsprosessen av spill, hvor originalskisser av spill som «Tomb Raider» og «Super Mario Bros» skal være med.

Det loves også sjeldne konsoller og samlerobjekter.

For øyeblikket står utstillingen i Det tekniska museet i Stockholm, hvor den skal stå frem til 25. oktober.  

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3