Nytt «Tekken» kunngjort

Men uten smaken av «Street Fighter».

14. juli 2014 13:10

(PressFire.no): I anledning slåssespillturneringen EVO, som ble hold i Las Vegas i helga, har Namco Bandai valgt å kunngjøre et nytt spill i «Tekken»-serien.

Det nye spillet blir en «ordentlig» oppfølger til «Tekken 6» fra 2009, etter at de siste spillene har vært en kombinasjon av «Street Fighter» og «Tekken» i «Street Fighter X Tekken» eller «Tekken Tag Tournament 2».

Vår anmelder kalte «Street Fighter X Tekken» slåssespillentusiastenes våte drøm. 

Uten «Street Fighter»

I utgangspunktet var planen at det skulle komme to spill som kombinerte de to slåsskjempene «Street Fighter» og «Tekken», men foreløpig har det blitt med det ene.

Spillet «Street Fighter X Tekken» kom i 2012 og hentet inn «Tekken»-figurene inn i «Street Fighter»-motoren. Det neste spillet skulle hente inn «Street Fighter»-figurene inn i «Tekken»-motoren.

I 2013 bekreftet «Tekken»-sjefen Katsuhiro Harada overfor Siliconera at det fremdeles jobbes på spillet, men at de venter på rett tidspunkt.

Unreal Engine 4

Det er ikke usannsynlig at det er de nye konsollene som har forsinket spillet - «Tekken 7» er det første spillet som utvikles på en ekstern spillmotor.

Spillet skal nemlig ta i bruk den populære spillmotoren Unreal Engine for første gang og folka bak motoren skal faktisk ha hjulpet med spillutviklingen.

Ifølge Harada skjer dette for «å kunne fokusere på å lage det beste spillet uten å bruke tid på å lage en helt egen grafikkmotor».

- Med Unreal Engine 4 kan vi raskt oppnå et visuelt nivå som forventes av neste generasjons plattformer. Ikke bare er Unreal Engine 4 kraftig og enkel å bruke, men den gjør også at det er lett å ta «Tekken 7» til hvilken plattform vi ønsker, forteller han.

Namco Bandai velger likevel å ikke avsløre hvilke plattformer de sikter på, men Unreal Engine 4 støtter foreløpig Xbox One, PlayStation 4, Windows, Mac, iOS og Android. Det jobbes også med støtte for Linux.

Foruten den nye spillmotoren avsløres det lite om selve spillet, men lover at det skal komme mer informasjon under tegneseriekonferansen Comic-Con i San Diego senere i måneden. 

Foto: «Tekken 6» Namco Bandai.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3