Væpnet innbrudd hos «Dota 2»-jente stoppet av spilltitterne

Så to menn med pistol bryte seg inn.

15. juni 2014 14:32

(PressFire.no): Livesendingene til «Dota 2»-spilleren Nikki Elise (28), bedre kjent som Sajedene, kan ha reddet livet på henne og kjæresten.

«Dota 2»-paret er godt kjent innen spillsamfunnet, og Elise livesender ofte.

Kjæresten Shannon Scotten (29), med kallenavn SUNsfan, er en av hovedpersonene bak den populære YouTube-siden DotaCinema.

Feil mål

Hendelsen skjedde i Tempe, Arizona natt til tirsdag, da ranerne brøt opp døren hos «Dota 2»-paret klokken fire på natten. Paret forteller at mennene egentlig lette etter noen andre, og hadde tydeligvis brutt seg inn hos de ved en feil.

De pekte pistolene på oss, og lette etter dop og våpen og en mann som tydeligvis var deres egentlige mål, og de fikk oss i stedet, forklarer Elise til fansen over Facebook.

I videoen kan man høre mennene bryte seg inn i leiligheten, og Nikki Elise forsvinner fra kameraet, og erstattes snart med en mann som leter igjennom huset med en pistol i handen.

I bakgrunnen hører man hvordan de beordrer paret til å legge seg på gulvet og holde seg i ro.

Tro det eller ei, det høye krasjet av døren som ble brutt opp var ikke nok til at noen av våre naboer ringte politiet, skriver Scotten på Facebook.

Panikk

Da Nikki Elise forsvant fra kameraet og ble erstattet med en mann med pistol, reagerte titterne med vantro og panikk, og satte i gang en aksjon for å få tak i noen som kjente de to i virkeligheten, for å få sendt politiet til deres adresse.

På det punktet bevitnet spillere rundt hele verdenen innbruddet mens de prøvde å kontakte politiet, fortalte politiløytnant Michael Pooley til KVTV.

Kjæresten min hadde på livestreamen akkurat da, og mens ranerne holdt oss fanget på soverommet, vandret en mann med pistol forbi kameraet hennes.

Som et resultat av dette, jobbet våre venner rundt jorden panisk på å få tak i politiet, som reddet vårt liv noen få timer senere, skriver Scotten.

Gissel

Ranerne holdt paret fanget i flere timer i påvente av at banken skulle åpne. Paret har selv forklart at ranerne ranerne kom opp med en impromptu plan om å tvinge Scotten til å tømme sparekontoen mens de holdt Elise gissel.

En av de mistenkte er blitt tatt av politiet, en annen er, ifølge sist oppdatering, fortsatt på frifot. Elise og Scotten kom ut av det hele uskadd.

Paret takker samfunnet og spesielt de andre vennene som fikk politiets oppmerksomhet:

Det er klart for oss at dere reddet livet vårt i dag, skriver Scotten, og fortsetter:

– Det er fantastisk hva internett er kapabel til, spesielt «Dota 2»-samfunnet har vært utrolig. Hvem skulle tro at livesendinger skulle redde ens liv?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3