Tilkalte full utrykning som hevn etter tapt «Call of Duty»-kamp

60 politimenn, pansrede kjøretøy og helikoptre slo til mot 17-åring.

24. april 2014 14:10

(PressFire.no): Det gikk nok en støkk i nabolaget på Long Island i USA tidligere denne uka, da politiets spesialenhet SWAT kom i full utrykning.

Bevæpnet med skarpladde våpen, pansrede kjøretøy og helikopter slo de på tirsdag til mot en bolig hvor de trodde det pågikk en massakre, rapporterer The New York Post.

Det viste seg imidlertid at det hele bare var en hevnaksjon fra en dårlig taper som hadde fått seg en skikkelig omgang i skytespillet «Call of Duty».

– 

Trodde huset mitt sto i brann

Ifølge politiet skal personen som meldte om trusselen ha fortalt at han var Rafael Castillo (17) og at han «akkurat har drept moren sin og kan skyte flere personer.»

Broren til Rafael, Jose Castillo, hevder til New York Post at en mann truet med å tilkalle spesialenheten fordi han var forbannet etter å ha tapt i det populære spillet.

Da utrykningen kom til huset skal moren ha stått på kjøkkenet og broren hadde akkurat kommet hjem.

Hørte ikke politiet

En politimann skal ha fortalt at moren og broren til noen etter sigende hadde blitt drept i huset.

– Jeg sa til ham, «hvordan er det mulig hvis hun står der?», forteller han videre.

I tjue minutter prøvde politiet å ringe Rafael, som forklarer at han hadde på seg øretelefoner og var oppslukt i spillet.

– Han fikk ikke med seg hva som foregikk, fordi han ikke hørte noen ting. Jeg fortalte at det er masse politi utenfor som ser etter ham.

Skummel lek

Jose Castillo skal ha luktet lunta, for han hadde sett lignende spøker på nyhetene.

Politiets teori er at den skyldige spøkefuglen har sporet IP-adressen til Castillo, og dermed funnet ut hvor han bor.

De påpeker videre at spøken utløste en flere timer lang aksjon som kostet masse ressurser og skapte trafikkproblemer.

Fenomenet hvor man ringer inn en falsk trussel på noen i håp om å tilkalle spesialpolitiet kalles for swatting, og politimesteren i Long Beach kaller fenomenet bisart og veldig farlig.

Foto: Activision / «Call of Duty Ghosts»

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3