Vil du spille «Quake 3» eller andre klassikere på nett?

Da bør du skynde deg.

8. april 2014 13:37

(PressFire.no): De fleste som spilte flerspillerspill gjennom nitti- og totusentallet har gjerne et eller annet forhold til Gamespy.

De leverte teknologien bak sosial spilling i flere av de største spillene fra tidsperioden og bidro med elementer som serverlister. De var for øvrig også lenge en pc-fokusert nettside med tradisjonelle anmeldelser og nyheter, men denne ble lagt ned i fjor.

Også flerspillertjenesten stenger nå dørene for godt den 31. mai, og dette vil påvirke nettmulighetene til svært mange utgivelser

Over og ut

Entusiastene på Reddit har brukt en del tid på å samle informasjon om hvilke spill som vil bli påvirket, og hvilke som ikke vil oppleve forstyrrelser.

Informasjonen stammer stort sett fra offisielle kilder, da mange spillutgivere allerede har uttalt seg om situasjonen.

Blant annet har Activision bekreftet at deres spill ikke vil bli påvirket av nedleggelsen.

Det inkluderer dataversjonen av de to første «Call of Duty»-spillene, som brukte Gamespy.

Trygt å krige

Epic har også bekreftet at de vil migrere Gamespy-serverne til egne løsninger, og regner dermed ikke med forstyrrelser.

En håndfull med tidlige «Unreal»-spill vil dermed også være trygge å spille.

Utviklerne i Bohemia Interactive, som står bak «Arma»-serien, er litt mer usikre. Deres «Arma 3» og «Arma 2: Operation Arrowhead» vil migreres til Steam. Eldre titler, som de to første «Arma»-spillene, får derimot begrenset flerspilleropplevelse etter stengingen av Gamespy.

Mange spill

Situasjonen er også kritisk for mange andre profilerte PC-utgivelser fra de siste ti årene.

Anerkjente spill som «Borderlands», «Saints Row 2», «Star Wars Battlefront»/«Battlefront 2» og «Halo: Combat Evolved» går nok offline.

De fleste av disse er jo eldre utgivelser, men det er ikke umulig at de fortsatt har sine fans.

Det er også uavklart status for mange andre spill, både til pc og konsoll, «Battlefield: Bad Company 2», «Crysis», «Red Dead Redemption», flere «Splinter Cell»- og «Ghost Recon»-spill, samt omtrent hele «Quake»-serien brukte Gamespy for visse deler av flerspilleropplevelsen.

Akkurat nå er det ikke avklart hvordan disse greier seg.

Den fullstendige listen finnes som sagt hos Reddit, og vi følger med for eventuell ny informasjon om de aktuelle spillene. Det er også et poeng at det finnes mange tilsvarende tjenester som setter opp servere og matchmaking, og mange av de nevnte spillene er allerede spillbare på disse.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3